default-image

Διευθυντές σχολείων καλούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο

Κρήτη
Διευθυντές σχολείων καλούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλούν διευθυντές σχολείων στα αστυνομικά τμήματα του νομού Ηρακλείου. Τους ζητούν να υπογράψουν ένορκες καταθέσεις σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία, φέρνοντάς τους ουσιαστικά απέναντι από τους μαθητές τους, όπως καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ηρακλείου.

Το τοπικό σωματείο των καθηγητών καταδικάζει κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων, και πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου. Ανάλογη παράσταση θα γίνει αύριο στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς με εντολή της διερευνάται η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών προσώπων (διευθυντών σχολείων, καθηγητών, γονέων ή μαθητών) κατά το διάστημα των μαθητικών καταλήψεων.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την άποψη ότι «η εμπλοκή των διωκτικών Αρχών στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία, πολλώ δε μάλλον το σχολείο, αποτελεί ενέργεια άστοχη, απρόσφορη, άδικη και επικίνδυνη», και συμπληρώνει ότι έτσι επιχειρείται: α) «Η απόσπαση του διευθυντή του σχολείου από τη σχολική κοινότητα και την αναγόρευσή του σε "αστυνόμο" του σχολείου και β) η τρομοκράτηση και διαμόρφωση σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας».

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των καταλήψεων είναι η κατάργηση του "νέου λυκείου" και της περίφημης τράπεζας των θεμάτων, καθώς επίσης και η κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News