default-image

Κάνουν σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Ψηλορείτη

Ηράκλειο
Κάνουν σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Ψηλορείτη. Και όμως είναι γεγονός και όπως όλα δείχνουν θα επαναληφθεί. Αυτή η εναλλακτική εικόνα της Κρήτης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα μέσα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", καθώς μέλη της ομάδας Pierra Creta, μέσα από μοναδικές εικόνες, μας γνώρισαν μια Κρήτη εντελώς διαφορετική, αλλά ισάξιας ομορφιάς με το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Pierra Creta ήταν ο πρώτος αγώνας ορειβατικού σκι στα βουνά της Κρήτης που έγινε στις 16 Μαρτίου στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια. Ο ξεχωριστός αγώνας κέρδισε τους συμμετέχοντες, όχι μόνο με το λευκό του τοπίο, αλλά και με το κέφι και τη φιλοξενία των ανθρώπων που κατοικούν στη ρίζα του.

Μέσα από βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται το στοιχείο ότι η Κρήτη δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από άλλες ορεινές περιοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, εικόνες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τον πολυπόθητο χειμερινό τουρισμό.

Άλλωστε είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές οι εικόνες των σκιέρ στις χιονισμένες πλαγίες του Ψηλορείτη. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για να αποκτήσει η Κρήτη σοβαρές υποδομές;

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vvsf9nrn/

Μάνος Δασκαλάκης-Στέλλα Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News