Ειδήσεις

Από 1η έως 4 Μαΐου η 3η Παγκρήτια Έκθεση στην Αθήνα

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, που έγιναν στο στάδιο Tae Kwon Do και στο "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες, οι διοργανωτές της Παγκρήτιας Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων και Υπηρεσιών δίνουν το νέο ραντεβού με το κοινό και τους εμπορικούς επισκέπτες στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.

Η 3η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση", που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης μαζί με άλλους φορείς, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 4 Μαΐου 2015 στο ΣΕΦ.

Μέσα από την ετήσια πια έκθεση "Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση" οι διοργανωτές στοχεύουν ειδικότερα:

• Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σηµεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,

• Να έρθουν σε επαφή οι Κρήτες παραγωγοί και μεταποιητές µε τα δίκτυα διανοµής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονοµία και παραγωγή

• Να γνωρίσουν οι καταναλωτές καλύτερα τα κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναµική τους

• Να προωθηθεί το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδοµές που διαθέτει το νησί και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισµός 12 μήνες το χρόνο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο χώρος που επελέγη για την 3η διοργάνωση είναι το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) που βρίσκεται στον πλέον προνομιακό συγκοινωνιακά κόμβο, στο Νέο Φάληρο. Έχει κάλυψη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια και ιδιωτικά (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, σταθμός Ν. Φαλήρου, λεωφορεία, δωρεάν παρκινγκ, κ.λπ.), γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση και θα αυξήσει την επισκεψιµότητα στην έκθεση.

Η "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" θα είναι μικτή, κοινού και εμπορική, και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το "παρών" θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, καθώς και επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τη βιομηχανική παραγωγή.

Επίσης, ξεχωριστή παρουσία θα έχουν Δήμοι της Κρήτης, που μέσα από τη συμμετοχή τους θα αναδείξουν τις τοπικές παραγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το "άρωμα" και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό.  

Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες διοργανώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα των παρακάτω: υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, υπουργείου Τουρισμού, υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ΕΟΤ, Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης Λασιθίου, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Παγκόσμιου Συμβούλιο Κρητών, Πανελλήνιας Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, Παγκρήτιας Ένωσης, Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε, Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμος Αθηναίων, Δήμων Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αποκόρωνα, Σητείας, Βιάννου, Αµαρίου, Μαλεβιζίου, Πλατανιά, Γόρτυνας, Σφακίων, Μυλοποτάµου, Αγ. Βασιλείου, Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων), καθώς επίσης: Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Εθνικού Επιµελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.?.Ε.Γ.Ε.), Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, διµερών Επιµελητηρίων (Αραβοελληνικό, Ελληνοβραζιλιανό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμ ανικό, Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθήνας,  Ελληνο-Ολλανδικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Σύνδεσμο, Ελληνοκαναδικό, Ελληνοκινεζικό, Ελληνορωσικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνοσερβικό Εµπορικό και Βιοµηχανικής Ένωσης). Οι παραπάνω φορείς πρόκειται να στηρίξουν και τη φετινή διοργάνωση.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές καλούν τις επιχειρήσεις «που θέλουν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και να δώσουν την προοπτική που αξίζει στη δική τους δραστηριότητα να συμμετάσχουν με εκθεσιακό περίπτερο σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση εκδηλώνοντας άμεσα το ενδιαφέρον τους στο 2810-213318».

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στέλνοντας e-mail στο info@pagritiaekthesi.gr ή επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα www.pagritiaekthesi.gr.

Σχόλια