default-image

Με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος Μεσαράς

Κρήτη
Με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολη η Μεσαρά... πάνω σε ένα ποδήλατο! Ο ποδηλατικός γύρος Μεσαράς πραγματοποιήθηκε σήμερα σε δύο διαδρομές. Μια "μικρή" των 20 χιλιομέτρων και μια "μεγάλη" των 75 χιλιομέτρων.

Επικράτησε κλίμα έντονου ενθουσιασμού, με πολλούς - μικρούς και μεγάλους - να φθάνουν από νωρίς το πρωί στην αφετηρία της ποδηλατοδρομιας που διοργανώθηκε για το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Πομπιας.

Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής για τέτοιου είδους αγώνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού οι συμμετέχοντες και στις δύο διαδρομές πλησίασαν τους 500!

Με το σήμα του Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδακης  και του Μανώλη Μαρακης γραμματέα ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ  ξεκίνησαν οι διαδρομές που διεξήχθησαν ομαλά με την βοηθεια εθελοντών του Ερυθρου Σταύρου, του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.. 

Πρόκειται για μία διοργάνωση που πραγματοποιείται από το forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», για την ενίσχυση του μηνύματος ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς στη Μεσσαρά για τους οδηγούς οχημάτων και τους ποδηλάτες και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Διαδίδουμε «από τη σέλα του ποδηλάτου μας», το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια και με ποδήλατο», και παράλληλα συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας, απολαμβάνοντας μια διαφορετική ματιά στο εκπληκτικό τοπίο, τα αξιοθέατα και τους ήχους της προικισμένης φύσης της Μεσσαράς".

Ύβα Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News