default-image

52ος στον κόσμο ο Παντελής Καμπαξής

Σπορ
52ος στον κόσμο ο Παντελής Καμπαξής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 52η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΙΑU των 100 χλμ που έγινε στην Ντόχα του Κατάρ που φιλοξενήθηκε στην  Aspire Zone πήρε ο Παντελής Καμπαξής!

Ο πρωταθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης που εκπροσώπησε την Κρήτη και την Ελλάδα (ήταν ο μοναδικός Έλληνας που έλαβε μέρος), πέτυχε χρόνο 8 ώρες 01΄24, σε έναν αγώνα όπου έτρεξαν 233 αθλητές-τριες από όλο τον κόσμο.

Στα μισά της κούρσας ήταν 70ος και από τα 50 χλμ. ως τα 100 χλμ. ανέβαινε και κέρδιζε έδαφος και στο 85ο χλμ. σταθεροποιήθηκε στην 52η θέση μέχρι και τον τερματισμό.

Πρωταθλητής κόσμου στους άνδρες αναδείχτηκε ο αμερικάνος Max King με χρόνο 6 ώρες 27΄44 και στις γυναίκες η Βρετανίδα Elile Dreengond με χρόνο 7 ώρες 30'50. Χορηγός του Παντελή Καμπαξή ήταν η αθλητική εταιρεία που συνεργάζεται η Νew Βalance.

H διοίκηση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, οι αθλητές και τα μέλη του, συγχαίρουν τον κορυφαίο Έλληνα υπερμαραθωνοδρόμο, που σήκωσε ψηλά την σημαία της Ελλάδας στο Κατάρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη και έκανε για μια ακόμα φορά υπερήφανους συγχαρητήρια.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) συγχαίρει τον Έλληνα πρωταθλητή για την τεράστια επιτυχία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News