default-image

Μ. Κριτσωτάκης για την υπόθεση της εργαζόμενης εγκύου

Κρήτη
Μ. Κριτσωτάκης για την υπόθεση της εργαζόμενης εγκύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των μελών του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, που καλούσαν σε παράσταση Τεχνικών έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έγκυο συνάδελφό τους και «για να δοθεί μια μαζική απάντηση απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία», βρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο ή άλλο ένα δραματικό περιστατικό. Έχουν αρχίσει τέτοιου είδους γεγονότα, όπως η περίπτωση της εγκύου εργαζόμενης που όπως κατήγγειλε και δεδουλευμένα της οφείλονται και απειλές και εκβιασμούς δέχτηκε, να μην προκαλούν πλέον στην κοινωνία έκπληξη. Είναι η πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία απέναντι στο success story που παρουσιάζει η κυβέρνηση των μνημονίων των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η επισφαλής εργασία και η ανεργία χρησιμοποιούνται ως μέσο εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζομένων.

Στηρίζουμε και χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους για το δικαίωμα στην εργασία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, το ξήλωμα των αντεργατικών νόμων και η κατοχύρωση ενός νέου εργασιακού προτύπου με αφετηρία την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και την αναβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ανυποχώρητη δέσμευση. Και βέβαια αυτά δεν μπορούν ούτε να σχεδιαστούν ούτε να εφαρμοστούν με τις δυνάμεις των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζει την πολιτική του στις ανάγκες της κοινωνίας και γι' αυτό αποκρούει τις "πονηρές" προτάσεις για συνεργασίες με τις μνημονιακές δυνάμεις που θα επιβεβαίωναν αυτό που η κυβέρνηση επιδιώκει να "περάσει", ότι δηλαδή όλοι το ίδιο είναι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News