default-image

Σχέδιο για την τόνωση της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου

Ηράκλειο
Σχέδιο για την τόνωση της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιμονή στα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στις αγροτικές περιοχές του Ηρακλείου, ο Δήμος συντονίζει τα βήματά του για την προώθησή τους.

Αφετηρία θα είναι το τριήμερο εκδηλώσεων για την αγροτική ανάπτυξη που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. «Για τη δημοτική Αρχή είναι πρώτης προτεραιότητας η βελτίωση των συνθηκών στις περιοχές εκτός του αστικού κέντρου του Ηρακλείου», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης προσθέτοντας ότι έχει γίνει πλήρης καταγραφή των προβλημώτων στις αγροτικές περιοχές με το νερό και την αγροτική οδοποιία είναι τα σημαντικότερα.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων θα συζητήσουν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πώς θα δημιουργηθούν τα κίνητρα για να τονωθεί η ζωή στις περιοχές, με επίκεντρο τη προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ο Δήμος ανοίγει τις πόρτες του στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το "παρών" έδωσε και το ΤΕΙ Κρήτης. «Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια με όλο το δυναμικό μας», επισήμανε ο καθηγητής του Ιδρύματος Νίκος Βερβερίδης.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με φορείς και κατοίκους των αγροτικών περιοχών του δήμου Ηρακλείου ξεκινούν απόψε από το Βενεράτο (Πολιτιστικό Κέντρο), θα συνεχιστούν αύριο στον Άγιο Μύρωνα (Γυμνάσιο) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στον Προφήτη Ηλία (Πολύκεντρο). Και οι τρεις εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:30.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News