default-image

Εκδήλωση για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας

Κρήτη
Εκδήλωση για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, την οποία διοργάνωσαν οι εκδόσεις "Ίτανος" στην αίθουσα "Ανδρόγεω", την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Μικρά παιδιά μέσα από μια θεατρική τους παράσταση, το τραγούδι τους και το χορό τους, αφύπνισαν γονικές συνειδήσεις.

Μέσα από τους ρόλους τους μπόρεσαν να προκαλέσουν εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ ειδικών και μη, για το ρόλο της οικογένειας, των εκπαιδευτικών, των ΜΜΕ, του μικρότερου ή ευρύτερου κοινωνικού μας περίγυρου.

Για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας μίλησε η κ. Μαρία Λαμπράκη, διδάκτωρ Ψυχιατρικής και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε η κ. Μαρία Παναγιωτάκη, ψυχολόγος-κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου και η ομιλία της είχε θέμα "Η οικογένεια και το σχολείο, χτίζουν σχέσεις ενάντια στον εκφοβισμό".

Οι εκδόσεις "Ίτανος" συγχαίρουν τα παιδιά που συμμετείχαν, σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, αλλά κυρίως τον κόσμο που αγκαλιάζει και στηρίζει την κάθε τους εκδήλωση και τον προσκαλεί ταυτόχρονα να ενημερώνεται για τις επικείμενες εκδηλώσεις από τον ιστότοπο www.itanosbooks.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News