default-image

Αναθεώρηση θέσεων της Κοινωφελούς μετά την αντίδραση ΚΕΔΕ

Κρήτη
Αναθεώρηση θέσεων της Κοινωφελούς μετά την αντίδραση ΚΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο παιχνίδι των αντιδράσεων κατά της «μεροληπτικής» κατανομής των θέσεων της Κοινωφελούς Εργασίας μπαίνει και η ΚΕΔΕ, καθώς το υπουργείο Εργασίας ανακρούει πρύμναν και προχωρά σε αναθεώρηση.

Το κεντρικό όργανο των Δήμων της χώρας συζήτησε το θέμα κατά τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προ ημερησίας διάταξης και μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Χερσονήσου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Απόστολου Λουλουδάκη.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Λουλουδάκης ανέδειξε το θέμα της ανισοκατανομής των θέσεων καταγγέλλοντας παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων οι οποίοι έξω από κάθε δημοκρατική αρχή και έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας - έξω από κάθε λογική αντικειμενικών κριτηρίων πληθυσμιακής αναλογικότητας - εφάρμοσαν την κατανομή του προγράμματος σύμφωνα με κομματικά κριτήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Λουλουδάκη, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που έχουν σκοπό να αναχαιτίσουν την ανεργία και είναι αδιανόητο να διανέμονται με τέτοιου είδους διαδικασίες.

Αναδείχτηκε η έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού και ενιαίας πολιτικής από το υπουργείο Εργασίας με αποτέλεσμα ο ένας υφυπουργός να κρύβεται, ο άλλος υφυπουργός να επικαλείται ότι η κατανομή έγινε από την ΚΕΔΕ και ο προϊστάμενος υπουργός να είναι ανύπαρκτος και το προγραμματικό πλαίσιο της συγκυβέρνησης να αναρωτιόμαστε σε ποιο επίπεδο τηρείται και σε τι χρησιμεύει.

Αναδείξαμε το θέμα που είναι μείζονος σημασίας ηθικής και πολιτικής. Το ηθικό ζήτημα έγκειται στην προσπάθεια ενοχοποίησης της ΚΕΔΕ, ως υπεύθυνης της ανισοκατανομής (πράγμα ανυπόστατο) και το πολιτικό ζήτημα αναδεικνύει τα πολιτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας που βιώνουμε σήμερα. Η εφαρμογή ενός κοινοτικού προγράμματος που έχει σαν σκοπό να απαλύνει τον πόνο χιλιάδων ανέργων γίνεται εργαλείο παλαιοκομματικών χειρισμών που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1950».

Επίσης ο κ. Λουλουδάκης ανέδειξε ότι το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ανισοκατανομής είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος με πληθυσμό 340.000 κατοίκους λαμβάνει 200 θέσεις εργασίας, όταν υπάρχουν πάνω από πέντε Δήμοι "κομματαρχών" πανελλαδικά οι οποίοι με πληθυσμό κάτω των 70.000 κατοίκων λαμβάνουν πάνω από 400 θέσεις εργασίας.

Το αίτημα αναθεώρησης προς το υπ. Εργασίας στηρίχτηκε από όλες τις παρατάξεις της ΚΕΔΕ, και προσωπικά από τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Πατούλη ο οποίος δήλωσε παντελή άγνοια του τρόπου που έγινε η κατανομή και απόρησε πώς σε ένα τέτοιο μείζον θέμα ενοχοποιήθηκε το όργανο της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της.

Μετά από όλα αυτά, έντονα θορυβημένο το υπ. Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αναθεώρηση της κατανομής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News