Ειδήσεις

Οι Σύλλογοι Γυναικών υπέρ της εγκύου

Για εκμετάλλευση των εργαζομένων καθώς, όπως αναφέρουν, εργοδότες "τσακίζουν" κάθε δικαίωμά τους και ιδιαίτερα το δικαίωμα των γυναικών στη μητρότητα κάνουν λόγο οι Ομάδες Γυναικών του νομού Ηρακλείου - μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας - σε ανακοίνωσή τους, την οποία εξέδωσαν έπειτα από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που αφορά σε έγκυο εργαζόμενη από το Σωματείο της.

«Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα μέλη των Ομάδων Γυναικών του Ηρακλείου με αφορμή την εν λόγω καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία στην οποία εργάζεται η έγκυος εργαζόμενη «το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πλήθος αυθαιρεσιών» εναντίον της, που αφορούν και σε αυτήν ακόμη την κατάσταση εγκυμοσύνης της.

Οι γυναίκες του Ηρακλείου δηλώνουν αλληλέγγυες στην εργαζόμενη και καλούν σε αγώνα «για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα», όπως υπογραμμίζουν, «που βάζει στην πλάστιγγα τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας με τα κέρδη των εταιρειών». Παράλληλα όπως αναφέρουν συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ που θα γίνει την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

Αναλυτικότερα οι Ομάδες Γυναικών του νομού Ηρακλείου, μέλη της ΟΓΕ, στην ανακοίνωσή τους «καταγγέλλουν την προκλητική στάση τεχνικής εταιρείας, η οποία όχι μόνο έχει αφήσει απλήρωτη  για μήνες έγκυο υπάλληλό της, αλλά την τρομοκρατεί για να παραιτηθεί από τη δουλειά της και τα εργασιακά της δικαιώματα.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τον τρόπο που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, θυσιάζει κάθε δικαίωμά τους και ιδιαίτερα το δικαίωμα των γυναικών στη μητρότητα.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται δίπλα στην εργαζόμενη και σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που οι πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, για να προωθήσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, τσακίζουν τις ζωές και τα δικαιώματά τους.

Η στρατηγική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό "κόστος". Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!

Η μητρότητα στον καπιταλισμό, όχι μόνο δεν προστατεύεται, αντίθετα διώκεται. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Όλες μαζί, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, μπορούμε και πρέπει να υψώσουμε τείχος αντίστασης. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αγωνιστούμε για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, που βάζει στην πλάστιγγα τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας με τα κέρδη των εταιρειών.

Συμμετέχουμε  στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Καμία μόνη της! Τους απαντάμε ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Σχόλια