default-image

Κ. Χρυσόγονος: "Αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με υποκρισία"

Κρήτη
Κ. Χρυσόγονος: "Αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με υποκρισία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άποψη ότι τρόικα και ευρωπαϊκή ελίτ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με υποκρισία, δίχως μάλιστα να ενδιαφέρονται για τις καταστατικές αρχές που διέπουν την Ένωση, εκφράζει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Οι ηγέτες της Ε.Ε. με τις πολιτικές τους έχουν δείξει πλήρη περιφρόνηση στις δεσμεύσεις τους για την κοινωνική και εργασιακή προστασία στην Ελλάδα», λέει ενδεικτικά.

«Η υποκρισία ήταν ανέκαθεν προνόμιο των ισχυρών στις ανθρώπινες κοινωνίες και αυτή η υποκρισία χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει ασχοληθεί με το ελληνικό πρόβλημα, τα τελευταία 4,5 χρόνια, η ευρωπαϊκή ελίτ», προσθέτει.

Ο κ. Χρυσόγονος κάνει λόγο για καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε., ως αποτέλεσμα της λιτότητας και επισημαίνει πως «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υποτίθεται ότι βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, μεταξύ των οποίων και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχει πρόβλεψη για προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είναι νομικά δεσμευτικός για όλα τα κράτη-μέλη. Στόχος είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων, των συνθηκών εργασίας, της δίκαιης αμοιβής και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτές οι δεσμεύσεις έχουν συστηματικά αγνοηθεί όταν πρόκειται για την Ελλάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News