default-image

Θ. Φραγκιαδάκης: "Το ΠΑΓΝΗ λειτουργεί οριακά" (Ηχητικό)

Κρήτη
Θ. Φραγκιαδάκης: "Το ΠΑΓΝΗ λειτουργεί οριακά" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις αποφάσεις της, πάνω στο θέμα της καθαριότητας του νοσοκομείου και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία εργαζόμενων, ασθενών και επισκεπτών, ζητούν από τη διοίκηση οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, που δεν κρύβουν τους φόβους τους ακόμα και για την ανάπτυξη νοσοκομειακών λοιμώξεων, εάν η επίλυση του θέματος καθυστερήσει να έρθει.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη με ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας, όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θέμης Φραγκιαδάκης λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη, η εταιρεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης βλάβης σε κάποιο μηχάνημα.

Με αφορμή, μάλιστα, την εξέλιξη αυτή και με φόντο μια σειρά αιτημάτων που διεκδικούν, οι εργαζόμενοι οργανώνουν 3ωρη στάση εργασίας αυτή τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία τους.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων προειδοποιεί μάλιστα πως η συγκεκριμένη στάση εργασίας είναι μόνο η αρχή, καθώς το νοσοκομείο είναι «υπό κατάρρευση».

«Αίτημά μας παραμένει η δωρεάν υγεία προς όλους τους πολίτες»

Εντωμεταξύ, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εξετάζει το υπουργείο Υγείας.  

«Έχουμε βρει το ισοδύναμο μέτρο και έχουμε εισηγηθεί την κατάργηση του εισιτηρίου στην κυβέρνηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, την Τετάρτη, παρουσιάζοντας νομοσχέδιο για τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες.

Πρόταση είναι να μπει ειδικός φόρος 10 λεπτά σε κάθε πακέτο τσιγάρα ή 10 λεπτά σε κάθε φιάλη οινοπνευματώδους ποτού, μια πεπατημένη που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Η υγεία επιβαρύνεται πάρα πολύ από ορισμένες κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο ή το ποτό. Εμείς θέλουμε να επιβαρύνουμε την τιμή σε αυτές τις βλαβερές συνήθειες κατά 1% μόνο», είπε ενδεικτικά ο κ. Γρηγοράκος.

«Διεκδικούμε τη δωρεάν υγεία αλλά χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις προς τους Έλληνες φορολογούμενους», είναι η θέση του προέδρου των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ Στάθη Φραγκιαδάκη στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News