Ειδήσεις

Συνάντηση καθηγητών-γονέων-μαθητών το απόγευμα στο Ηράκλειο

Διχάζουν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς οι καταλήψεις, με διαπληκτισμούς, φωνές, εκνευρισμό και λιποθυμικά επεισόδια στα σχολεία.

«Απαιτείται ψυχραιμία από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου.

Στις 7 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση καθηγητών, μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ηρακλείου καθώς και της μαθητικής κοινότητας.

Σε στάση εργασίας για την αξιολόγηση την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί

Εντωμεταξύ, την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. αποφάσισε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία των σχολικών συμβούλων στις 11 το πρωί (Ρολέν 4 - κοντά στην Παλιά Ακαδημία), όπου υπάρχει ενημερωτική συνάντηση για την αξιολόγηση στους διευθυντές από το σχολικό σύμβουλο κ. Κορναράκη για τους διευθυντές των σχολείων ευθύνης του.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΜΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στο μαθητικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για την Παρασκευή «στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εδώ

Επεισόδια, φωνές και λιποθυμίες

Υπενθυμίζεται ότι πατέρας μαθητή που επιχείρησε να κόψει την αλυσίδα από την πόρτα στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου διαπληκτίστηκε με τους μαθητές και χαστούκισε τον ένα από αυτούς.  

Στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στο Γιόφυρο γονείς κατήγγειλαν πως η διαχείριση από τη διεύθυνση της απόφασης μερίδας μαθητών να προχωρήσει στην κατάληψη του σχολείου για το χαστούκι που έπεσε στο 12ο Γυμνάσιο έφερε ένταση, ημερήσιες αποβολές για τρεις μαθητές και αποχή, αλλά από το δρόμο, στη συνέχεια.

Ένταση, φωνές και λιποθυμίες είχαμε χθες και στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας όταν ο πατέρας μαθητή διαφωνώντας με την κατάληψη μπήκε μέσα σε αυτό και με έντονο ύφος προσπάθησε να συνετίσει τους μαθητές του Γυμνασίου πριν μάθει πως η απόφαση της μαθητικής κοινότητας ήταν η επιστροφή στα θρανία.

Σχόλια