default-image

Σκληρή η απάντηση της εργοδότριας εταιρείας

Κρήτη
Σκληρή η απάντηση της εργοδότριας εταιρείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση της εταιρείας, στις απίστευτες αυθαιρεσίες σε βάρος εργαζόμενης εγκύου, που καταγγέλλει το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται εταιρεία της Κρήτης, που «το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πλήθος αυθαιρεσιών εναντίον εγκύου εργαζόμενής της».

Σύμφωνα με το Σωματείο η εργαζόμενη έγκυος έχει δεχτεί απειλές να σταματήσει την κύηση του παιδιού «προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει (!), έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά». Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, «έχει αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά, με διακρίσεις σε βάρος της λόγω εγκυμοσύνης».

Η απάντηση της εταιρείας

«Η εργοδότρια εταιρεία καταδικάζει κάθε προσβολή της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

Όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα και δηλώσεις-ανακοινώσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Άλλωστε ούτε και σε αυτήν ακόμη την καταγγελία της εργαζόμενης δεν αναφέρεται πουθενά "Ρίξε το παιδί ή παραιτήσου".

Οι αναφορές, τίτλοι δημοσιευμάτων, ψευδείς ειδήσεις σε βάρος μου, όπως "ρίξε το παιδί ή παραιτήσου", συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση και με βλάπτουν άδικα.

Όσα αναφέρονται στην καταγγελία σε βάρος μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε εκβιάστηκε ή πιέστηκε η συγκεκριμένη εργαζόμενη να πράξει κάτι παράνομο ή ανήθικο.

Αντίθετα παρερμηνεύοντας τα ευεργετήματα του νόμου για την εγκυμοσύνη, παραμονές του τοκετού, με καθοδηγητές παρωχημένους πατερναλιστές επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη χωρίς να τα δικαιούται.

Στις 16 Οκτωβρίου η εργαζόμενη αρνήθηκε να λάβει τα δεδουλευμένα ως και κάθε άλλη νόμιμη απαίτησή της και έκτοτε είναι υπερήμερη. Και γι' αυτό υπάρχει απόδειξη. Η εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι υπέστη εργατικό ατύχημα, χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Η εργοδότρια εταιρεία επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά της κατά παντός υπευθύνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News