default-image

Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται προσοχή η Βαλένθια»

Μπάσκετ
Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται προσοχή η Βαλένθια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο το 6 στα 6 ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο Πέμπτη (20/11, 19:45) τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα είναι παρών στον πάγκο καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο και της ισπανικής ομάδας.

Αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε:

«Είμαστε παραμονή ενός αγώνα σημαντικού και δύσκολου. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που την αδικεί το ρεκόρ που έχει στην Euroleague. Έχει αρχές και οι παίκτες της ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουν χάσει 3 παιχνίδια στην έδρα τους και πήραμε μια σημαντική νίκη εκεί. Όπως είπα στους παίκτες μου πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί λόγω της εμπειρίας των παικτών που έχει μπορεί να κάνει ζημιά. Εμείς είμαστε σε καλή ψυχολογία. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο ώστε να πάρουμε μία ακόμα νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι πως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Για τον Νεμάνια Νέντοβιτς: «Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ επίφοβες για μία ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει μία άλλη με αλλαγές στο ρόστερ της. Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, που του αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι άλλος ένας παίκτης που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Για την απουσία του Κατσίβελη: «Δεν αλλάζουν τα πλάνα. Η ομάδα του Ολυμπιακού παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ. Εμείς έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε με αυτό το στυλ. Έχω πει πως έχουμε παίκτες που πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα».

Για το ρεκόρ της Βαλένθια (1-4) και τις παγίδες που κρύβει: «Δεν ξέρω αν το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, αλλά σίγουρα είναι μία ομάδα ποιοτική. Μία ομάδα που ξέρει τι κάνει στο γήπεδο, είναι ποιοτική ομάδα, είναι γρήγορη στο ανοικτό γήπεδο και στο transition. Χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου. Άσχετα αν παίρνει τα αποτελέσματα , έχει ποιοτικά στοιχεία. Ασφαλώς είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Σχετικά με το rotation της ομάδας και τις αλλαγές που θα υπάρξουν όταν επιστρέψουν οι τραυματίες: «Καταρχήν αυτή η ερώτηση είναι για το μέλλον και όχι για το αυριανό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι για την ομάδα. Αυτό πιστεύω πως το έχουν καταλάβει όλοι παίκτες κι αν όχι θα το καταλάβουν το επόμενο διάστημα. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες και είναι θέμα δικό μου πώς θα το χειριστώ και δικό σας πως θα το δείτε στο μέλλον».

Λαφαγιέτ: «Δεν μας ξεγελά το ρεκόρ της Βαλένθια»

Δηλώσεις έκανε και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, που τόνισε: «Η Βαλένθια έρχεται για τη νίκη. Την χρειάζεται, ειδικά μετά το 1-4, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια "μάχη". Δεν μας ξεγελάει ότι έχει κάνει μόλις μια νίκη, είναι από τις καλύτερες ομάδες του γκρουπ κατά τη γνώμη μου. Και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.

Οι πέντε νίκες που έχουμε πετύχει στον όμιλο έως τώρα δεν σημαίνουν κάτι διότι ακόμη βελτιωνόμαστε, γνωρίζουμε ο ένας καλύτερα το παιχνίδι του άλλου και αποκτάμε χημεία για να είμαστε καλύτεροι στα κρίσιμα ματς που έρχονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News