Ειδήσεις

Μάχη για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν

Παρά τις υποσχέσεις η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται καθημερινά το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της νότιας Κρήτης, το οποίο εξυπηρετεί 40.000 πολίτες.

Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της, υπενθυμίζοντας σε όσους έχουν ξεχάσει, τις υποσχέσεις που δεν τήρησαν ποτέ.

Κλειστή 25 μέρες κάθε μήνα παραμένει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και παρά τις αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από δύο και πλέον μήνες - με την παρουσία και τη σύμφωνη γνώμη τόσο του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη, όσο και του κυβερνητικού βουλευτή και υφυπουργού, κ. Πλακιωτάκη - για άμεση τοποθέτηση ενός μόνιμου παθολόγου.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει - αν δεν καθιστά αδύνατη - την πολυαναμενόμενη πρόσληψη ενός επικουρικού παθολόγου που κινδυνεύει να έχει την τύχη όλων των προηγούμενων προκηρύξεων θέσης (επικουρικής ή μόνιμης) σε αυτή την κλινική, δηλαδή την άρνηση του εκάστοτε γιατρού να καλύψει τη θέση και να επωμιστεί, μόνος του, την ανασυγκρότηση μιας διαλυμένης κλινικής.

Κλειστή για 8 μέρες, κάθε μήνα, παραμένει και η Παιδιατρική Κλινική, μετά τη συνταξιοδότηση μιας από τις παιδιάτρους της.

Κλειστή όλο το μήνα, για πολλοστή χρονιά παραμένει η γυναικολογική κλινική εφόσον δεν υπάρχει ούτε ένας γυναικολόγος.

Με λουκέτο κινδυνεύει άμεσα το ακτινολογικό τμήμα μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση δύο υπαλλήλων και την πιθανότητα αποχώρησης ενός ακόμα.   

Με ένα μόνο πνευμονολόγο λειτουργεί από προχθές το πνευμονολογικό τμήμα μετά τη μετάθεση του ενός από τους δύο πνευμονολόγους του.

Ούτε μια κλινική του νοσοκομείου δε διαθέτει όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργεί με ασφάλεια για τους ασθενείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Το ίδιο ισχύει για τη διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες. Στο σύνολό τους σχεδόν, γιατροί και προσωπικό, προσφέρουν απλήρωτες εφημερίες στη συνολική προσπάθεια να κρατηθεί το νοσοκομείο ανοιχτό και λειτουργικό.

Επειδή η κατάσταση στο Νοσοκομείο επιδεινώνεται συνεχώς η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα.

«Γιατί χρειάστηκε 1,5 μήνας από την αποδοχή εκ μέρους του δημάρχου, κ. Καλαντζάκη της πρότασης της Ανοιχτής Συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα για μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία όλων όσων συμμετείχαν στις αποφάσεις της 8ης Σεπτεμβρίου, για να υπάρξει επίσημη πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου προς τον κ. Πλακιωτάκη και, μάλιστα, όχι με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής; Γιατί τόσο ο διοικητής της 7Ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκης όσο και ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Λασιθίου, κ. Πλακιωτάκης που μας διαβεβαίωναν ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ούτε θα κλείσει, ούτε θα υποβαθμιστεί κωφεύουν στην απαίτηση των κατοίκων της Ιεράπετρας να  φροντίσουν για  την εφαρμογή της απόφασης που έλαβαν;

Γιατί τόση απαξίωση και εμπαιγμός προς τους κατοίκους αυτού του δήμου από τον κ. Πλακιωτάκη που αδιαφορεί για την απαίτηση των κατοίκων της Ιεράπετρας και, πολύ περισσότερο, για το επίσημο αίτημα του δημοτικού συμβούλιου να συμμετάσχει σε μια μονοθεματική συνεδρίαση για το νοσοκομείο;

Έχουμε επανειλημμένα δείξει και αποδείξει την υπομονή αλλά και την επιμονή μας να διατηρήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό και πλήρες, ικανό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής μας, όπως επιβάλλει το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Όμως, Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και πρώτα και κύρια τους κ. Γρηγοράκη και Πλακιωτάκη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους και να απαντήσουν άμεσα στο αίτημά μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα.

Του Νίκου Πετάση

Σχόλια