default-image

Αμερικανοί ναύτες σε κρητικά γηροκομεία

Κρήτη
Αμερικανοί ναύτες σε κρητικά γηροκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθελοντική εργασία σε σχολεία και γηροκομεία των Χανίων προσφέρουν ναύτες και προσωπικό της αμερικανικής Βάσης της Σούδας. Η προσφορά αυτή χαρακτηρίστηκε ως «κοινωνικό έργο» από το νέο διοικητή της Βάσης Captain Michael R. Moore, ο οποίος παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προηγούμενο διοικητή στις 10 Απριλίου 2014.

Ο νέος captain επισκέφτηκε χθες τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν διάφορα θέματα. Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε το νέο διοικητή για θέματα που αφορούν στο νομό Χανίων, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα έργα επέκτασης του αεροδρομίου.

Ο κ. Moore με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα παραμονή του στην Ελλάδα, στις επισκέψεις που προγραμματίζει σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως και στις δραστηριότητες της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, όπως πλέον αποκαλείται η αμερικανική βάση. Αναφερόμενος στην αποστολή της, ο διοικητής υπογράμμισε το γεγονός ότι καταβάλλονται συνεχώς από τη μεριάς της Διοίκησης της Αμερικάνικης Ευκολίας προσπάθειες για την καλύτερη συνύπαρξη των δυο λαών. Μάλιστα, είπε ότι στο πλαίσιο αυτό επιτελείται έργο κοινωνικό, όπως η προσφορά εθελοντικής εργασίας από το προσωπικό της Ευκολίας σε κοινωνικές δομές, όπως σχολεία ή γηροκομεία, και η διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης συνεχάρη το διοικητή γι' αυτήν την κοινωνική διάσταση της αποστολής του στα Χανιά, επικροτώντας την προσπάθεια για την πρόληψη των τροχαίων που πραγματικά μαστίζει τον τόπο μας. Κλείνοντας ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στο νέο διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ οι δύο άντρες αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News