default-image

Στις 23 Νοεμβρίου ο Ποδηλατικός Γύρος της Μεσαράς

Κρήτη
Στις 23 Νοεμβρίου ο Ποδηλατικός Γύρος της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας, περισσότεροι από πενήντα φορείς από τη Μεσαρά και το Forum "Οδηγούμε με ασφάλεια", ως διοργανωτές, προσκαλούν τους ενεργούς πολίτες του τόπου την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, να συμμετάσχουν στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς που περιλαμβάνει δύο διαδρομές, τη μικρή των 20 χιλιομέτρων και τη μεγάλη των 75 χιλιομέτρων.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να μεταδώσουν το μήνυμα «οδηγούμε με ασφάλεια και με ποδήλατο» και παράλληλα «συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας, απολαμβάνοντας μια διαφορετική ματιά στο εκπληκτικό τοπίο, τα αξιοθέατα και τους ήχους της προικισμένης φύσης της Μεσσαράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντηράκη, «ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, σας ευχαριστώ θερμά για την εκδήλωση αγάπης προς το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας. Η "εκδήλωση αγάπης" που αφορά την πρωτοβουλία σας στη συνδιοργάνωση με 58 και πλέον Μεσαρίτικους φορείς για τον Ποδηλατικό Γύρο με μήνυμα "Οδηγούμε με ασφάλεια" έχει σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Παραρτήματος όπου φιλοξενούνται άτομα ΑμεΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 με αφετηρία και λήξη το ως άνω Παράρτημα.

Επιτρέψτε μου ωστόσο να σας συγχαρώ, γιατί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας εκφράζουν όχι μόνο την έμπρακτη αλληλεγγύη, την προσφορά αγάπης προς το συνάνθρωπο, αλλά αποτελούν την κινητήρια δύναμη για μας να συνεχίσουμε το έργο μας και να προχωρήσουμε στα σχέδια που έχουμε θέσει ως Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Το ευχαριστώ είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τη συγκίνηση αλλά και τη χαρά που θα χαρίσετε στις ψυχές των φιλοξενουμένων του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας αλλά και πολύ μικρό για να αποδώσει το μέγεθος της εκτίμησης και της ευχαρίστησης που οφείλουμε σε εσάς που απλώνετε χωρίς δισταγμό το χέρι σε όσους έχουν ανάγκη. Πράξεις που γίνονται "αλυσίδα αγάπης" απλώνοντας ένα πλατύ δίκτυ εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και θερμά ευχαριστώ σε όλους τους Κρήτες καθώς και σε όλους τους Μεσαρίτικους φορείς που αφιλοκερδώς πλαισιώνουν τη δράση αυτή».

Ο παρολυμπιονίκης, πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης "Το Μέλλον", Μανώλης Στεφανουδάκης, από την πλευρά του δηλώνει: «Στη σημερινή κοινωνία που είχαμε την τύχη ή την ατυχία να ζούμε, την κοινωνία της ταχύτητας, της εξέλιξης, μα συγχρόνως της στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, πράξεις και δραστηριότητες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας φαντάζουν ως παραφροσύνη. Χαίρομαι λοιπόν όλως ιδιαιτέρως και ειλικρινώς συγχαίρω σχετικά με τη διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας, μιας απόδειξης πως ακόμη και σήμερα υπάρχει κατανόηση, ανταπόκριση, σκέψη και ανθρωπιά».

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου "ΤΑΛΩΣ" κ. Πάρις Επιτροπάκης τόνισε τα εξής: «Όταν μου ζήτησε ο κ. Αυγενάκης να συμμετάσχει το σωματείο "ΤΑΛΩΣ" σε αυτήν την ποδηλατοδρομία με μεγάλη χαρά δέχτηκα και τον ευχαριστώ πολύ. Οι περισσότεροι αθλητές μας είναι ΑμεΑ από κάποιο τροχαίο ατύχημα και με τη συμμετοχή μας αυτή θα δώσουμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης αλλά και της στήριξης στο Κέντρο Θεραπείας και Αποκατάστασης των ΑμεΑ στην Πόμπια.

Θέλουμε όμως παράλληλα να δηλώσουμε σαν αθλητικό σωματείο ότι όταν γίνεις ή είσαι ΑμεΑ δε σταματά η ζωή, συνεχίζεται και πάντα υπάρχει άθληση για όλους ότι αναπηρία κι αν έχουν. Η ψυχή δεν τραυματίζεται ποτέ και οι αθλητές μας έχουν, και μάλιστα μεγάλη. Σεβασμός λοιπόν στο δρόμο και η ασφάλεια έρχεται μόνη της».

Από την πλευρά το ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης-Συμβασιούχων Πυροσβεστών κ. Βασίλης Ανδρεαδάκης υπογραμμίζει ότι «συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά σε μια ακόμη δράση του Forum "Οδηγούμε με ασφάλεια", που εδώ και τέσσερις μήνες από τη δημιουργία του έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων με ευρεία συμμετοχή του κόσμου για τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Η δράση αυτής της Κυριακής, όμως, έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μέσα από την ποδηλατοδρομία στη Μεσαρά, για να διαδώσουμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης, αγκαλιάζουμε και ενισχύουμε την πολύ σημαντική δράση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ατόμων με Αναπηρία Πόμπιας. Καλούμε και εμείς, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης-Συμβασιούχων Πυροσβεστών, κάθε Μεσαρίτη και κάθε Ηρακλειώτη να συμμετέχει σε αυτό το μοναδικό φιλανθρωπικό-κοινωνικό αθλητικό γεγονός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News