default-image

Αθώες παιδικές ψυχές βορά σε ανώμαλες ορέξεις

Αθώες παιδικές ψυχές βορά σε ανώμαλες ορέξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, φέρνει στο φως στοιχεία που προκαλούν σοκ, αμηχανία και οργή, καθώς αθώες παιδικές ψυχές μπαίνουν στο βωμό ανώμαλων ορέξεων σημαδεύοντάς τις με τον πιο τραγικό τρόπο και σβήνοντας από τα χείλη τους τα ανέμελα παιδικά χαμόγελα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, δεκάδες εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν λάβει χώρα στο νησί μας σε διάστημα μόλις 2 ετών, ενώ σαφώς υπάρχουν και πάμπολλες περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί ποτέ και ως εκ τούτου δεν προσμετρούνται στα στατιστικά της φρίκης.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" η διακεκριμένη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Κάππατου, χρειάζεται η εγρήγορση των γονέων και όχι ο εφησυχασμός, για να προστατεύσουν τα παιδιά. Θα πρέπει οι γονείς να έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς σύμφωνα με μελέτες θύτες της παιδικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης είναι άτομα από το στενό οικογενειακό αλλά και φιλικό περιβάλλον του παιδιού.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ghvcyjtk/

Διαδίκτυο και παιδοφιλία

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΞ

750.000 ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

1.000 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ 14ΧΡΟΝΗ SWEETIE

ΕΠΙΔΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ SEXTING

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 25%

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΧΩΣ ΓΝΩΣΗ

Πηγή: haravgi.com

Το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο που ανακύπτει με την ευκαιρία της αυριανής επετείου είναι η διείσδυση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία. Χαρακτηριστικό είναι το νέο φαινόμενο, το sexting, που αφορά δυστυχώς τη σεξουαλική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων και έχει εμφανιστεί ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν τουλάχιστον 750.000 παιδόφιλοι που αναζητούν θύματα στο διαδίκτυο για να  ικανοποιήσουν τις ανώμαλες ορέξεις τους.

Όσο για το sexting, πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο που λαμβάνει διαστάσεις επιδημικές ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους και που αφορά την αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω του κινητού τηλεφώνου αλλά και του ιντερνέτ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Οργανισμό Hope for Children Police Centre το sexting των εφήβων αγγίζει ή και ξεπερνάει το 25%. Οι Αρχές ζητούν από τους γονείς αλλά και τους συγγενείς των παιδιών να αποσύρουν φωτογραφίες ανηλίκων που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στις περιπτώσεις που η κοινοποίηση δεν είναι σε γνώση των παιδιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενδείξεις, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και, επειδή τα περιστατικά καλύπτονται από τη σιωπή και την ενοχή που δημιουργεί στο θύμα ο θύτης, τα περισσότερα θύματα είναι κορίτσια και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό των κακοποιήσεων να προέρχεται από το οικογενειακό ή το κλειστό κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.

Ενώ άλλο ανατριχιαστικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 70 έως 85% των περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει η εμπιστεύεται.

Τρόμος από την παιδική κακοποίηση στην Κρήτη

Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι ανατριχιαστικά: Σε επίπεδο Κρήτης 38 παιδιά εξετάστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα αντίστοιχα περιστατικά σωματικής κακοποίησης είναι 28. Η οδυνηρή αυτή πραγματικότητα αφορά εξίσου αγόρια και κορίτσια.

Το Ηράκλειο έρχεται πρώτο στις καταγγελίες, καθώς έχουν αναφερθεί επίσημα 24 από τις 38 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, και 17 υποθέσεις ξυλοδαρμού παιδιών.

Στα Χανιά 8 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και άλλες 8 που αφορούν σε ξυλοδαρμό και βαριά παραμέληση ανηλίκων.

Στο Λασίθι έχουν εξεταστεί 3 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και άλλες τρεις για ξυλοδαρμό.

Τέλος, στο Ρέθυμνο οι καταγγελίες σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων ήταν 3, ενώ για σωματική κακοποίηση έχει εξεταστεί μόλις μια καταγγελία.

Παιδική κακοποίηση

ΚΡΗΤΗ (Ιανουάριος 2013 - Νοέμβριος 2014)

38 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

28 καταγγελίες σωματικής κακοποίησης

Ηράκλειο: 24 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

17 καταγγελίες ξυλοδαρμού

Χανιά: 8 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

8 καταγγελίες ξυλοδαρμού

Ρέθυμνο: 3 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

1 καταγγελία ξυλοδαρμού

Λασίθι: 3 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

3 καταγγελίες ξυλοδαρμού

8 στα 10 παιδιά έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση

1 στα 20 παιδιά έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

Πηγή: Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News