default-image

Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των ερευνών στα "πόθεν έσχες" Καρατζαφέρη

Ελλάδα
Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των ερευνών στα "πόθεν έσχες" Καρατζαφέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, αναμένονται να ανακοινωθούν τα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των πόθεν έσχες), στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών προκύπτει ότι σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες που εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι πιθανές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις οφσορ, ενώ γίνεται έρευνα και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma, αναφέρει ο Σκάϊ.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Πυρά κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, εξαπέλυσε την Τρίτη στον Alpha ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για ανεξερεύνητες υποθέσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ζητώντας να «φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

«Ό,τι προβλέπεται να γίνει με τα νόμιμα», επανέλαβε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Mega. «Το θέμα δεν είναι το συναισθηματικό. Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το πώς θα είναι η μεταχείριση τέτοιων υποθέσεων», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News