Ειδήσεις

Προφυλακίστηκαν οι νεαροί που είχαν ρημάξει σταθμευμένα Ι.Χ.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο νεαροί, ένας 23χρονος Αλγερινός και ένας 28χρονος Σύριος, που σε διάστημα μόλις 15 ημερών είχαν ρημάξει σταθμευμένα οχήματα στις περιοχές 62 Μαρτύρων, Τρεις Βαγιές, Χανιώπορτα αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συνολικά βαρύνονται με 14 υποθέσεις κλοπών οχημάτων καθώς αφού έσπαγαν τα τζάμια τους  αφαιρούσαν ότι πολύτιμο έβρισκαν στο εσωτερικό τους .Τα κλοπιμαία που αποκόμισαν μόνο σε 15 ημέρες αγγίζουν τις 10.000 ευρώ .

Η αρχή του τέλους στην επικερδή δράση τους που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τους επέτρεπε να κάνουν "ντόλτσε βίτα" έλαβε τέλος το πρωί της Παρασκευής.

Σε κάποια οχήματα έσπαγαν τα τζάμια και αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο τους γυάλιζε στο μάτι, όπως χρήματα κοσμήματα, κινητά ή ξεχασμένες ηλεκτρονικές συσκευές . Σε άλλα παραβίαζαν τις κλειδαριές ενώ ορισμένα τα έβρισκαν ανασφάλιστα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους, αφηρημένοι, είχαν ξεχάσει να τα κλειδώσουν. Η λεία τους διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες   έπεσαν στην παγίδα της αστυνομίας που τεχνηέντως  πριν τη σύλληψη περιόρισε τη δράση τους στην 62 Μαρτύρων. Πεδίο δράσης τους ακόμη  οι περιοχές Τρεις Βαγιές, Χανιώπορτα αλλά και το κέντρο του Ηρακλείου. Η λύση του κουβαριού των υποθέσεων δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο βασικός κατηχούμενος ο Αλγερινός  κάθε φορά που προσαγόταν για άλλες υποθέσεις έδινε διαφορετικά στοιχεία που για να διασταυρωθούν χρειάζονται τουλάχιστον ένα μήνα.  Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εξέτασαν και πολλά βίντεο στα οποία είχε αποτυπωθεί η δράση τους.

Στην κατοχή τους σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του 23χρονου Αλγερινού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο εργαλείο  και συγκεκριμένα μια μεταλλική βίδα με παξιμάδι,  το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν για να ''σπάνε'' τα οχήματα , ένα ασημένιο κόσμημα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα iPοd και τρία ζευγάρια γυαλιά .Κάποια από αυτά αναγνώρισε με βεβαιότητα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έπεσε θύμα τους.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του Αλγερινού και του Σύριου  ήρθε το πρωί της Παρασκευής, όταν συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τρεις υποθέσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, που διαπράχθηκαν την Πέμπτη στην 62 Μαρτύρων.  Κατά την προανάκριση το κουβάρι όλων αυτών των υποθέσεων άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια