Ειδήσεις

Η Κρήτη γιορτάζει την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η Κρήτη γιορτάζει την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Ενόπλων Δυνάμεων. Από 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων κτιρίων του νησιού και των πλοίων στα λιμάνια.

Στο Ηράκλειο, στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, κατά την οποία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία, από τον Στρατιωτικό Ιερέα Εδεσιμολογιότατο Μαρκάκη Νεκτάριο.

Περίπου μία ώρα αργότερα θα γίνει τελετή στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, η οποία θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει επίσημη υποστολή της σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ρέθυμνο

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης του Ρεθύμνου, στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση σημαίας στο ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη, από στρατιωτικό άγημα. Στις 10 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ρεθύμνου, Ταξίαρχος ε.α., Αντώνιος Κωνσταντάκης.

Θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα κατατεθούν στεφάνια, ενώ η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ρεθύμνου θα παιανίσει εμβατήρια. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει επίσημη υποστολή της σημαίας στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σχόλια