default-image

Κοινωνικές ομάδες δημιουργούν επιχειρήσεις και ανάπτυξη

Κρήτη
Κοινωνικές ομάδες δημιουργούν επιχειρήσεις και ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα για τη στήριξη, ανάπτυξη και προώθηση Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα δώσουν τη δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν ενεργά στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας με συνδιαχειριστές τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, με τον υφυπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να εξηγεί ότι στόχος είναι οι ενδιαφερόμενοι όχι απλά να βρουν εργασία για κάποιο διάστημα, αλλά αυτό να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε κοινωνικές ομάδες και όχι άτομα, ώστε να προωθήσει επαγγελματικές λειτουργίες στηριγμένες και στο συνεταιριστικό τομέα. Μάλιστα η κυβέρνηση φιλοδοξεί το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό μέρος της ανεργίας μέσω αυτού του προγράμματος, δίνοντας την ώθηση σε νέους και μεγαλύτερους να στήσουν μια κοινωνική επιχείρηση και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης εξήγησε ότι στόχος είναι να ενισχυθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, όχι μόνο σε άμεσο χρόνο, αλλά το εγχείρημά τους να έχει διάρκεια.

Εκείνο που διευκρινίστηκε ήταν ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς που θα στελεχώσουν τα προγράμματα θα ανατρέξουν σε διαδικασίες από τη μια άμεσες και από την άλλη αποτελεσματικές, για τον κόσμο που επί χρόνια αναζητά στήριξη για ένα βήμα που προς το παρών αδυνατεί να πράξει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News