default-image

Ο. Κεφαλογιάννη: "Προπομπός της ανάπτυξης ο τουρισμός"

Κρήτη
Ο. Κεφαλογιάννη: "Προπομπός της ανάπτυξης ο τουρισμός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη πιο ψηλά θέτει τον πήχη το υπουργείο Τουρισμού, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να εξηγεί από το Ηράκλειο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του θερινού προγράμματος της Aegean, πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών να συνεχιστεί με ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το 2014 ο ελληνικός τουρισμός συμπλήρωσε έναν αιώνα παρουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Βρισκόμαστε σε στάδιο ωριμότητας - όλοι έχουν κατανοήσει τι απαιτείται. Όσα έχουν κερδηθεί δεν ήρθαν τυχαία, υπήρχε δουλειά 2,5 ετών. Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις 20 χώρες με τα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό. Όμως δεν αρκούν. Επιδιώκουμε ενίσχυση με περαιτέρω επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο τουρισμός είναι ο προπομπός της ανάπτυξης».

Ξεκάθαρο μήνυμα Κεφαλογιάννη

Δίνοντας το στίγμα των δράσεων που σχεδιάζονται, η υπουργός αναφέρθηκε στη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική με επίκεντρο τον ελληνικό τουρισμό, διαμηνύοντας πως σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δε χωρούν προχειρότητες και αδιαφορία, υπογραμμίζοντας: «Εκσυγχρονισμός υποδομών, διείσδυση σε νέες αγορές, αύξηση κατά κεφαλήν εσόδων. Δε χωράνε προχειρότητες, ούτε αδιαφορία, χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα».

«Εθνικός πρωταθλητής στις αερομεταφορές η Aegean»

Επίσης η κ. Κεφαλογιάνη τόνισε πως είναι μείζονος σημασίας το ζήτημα της μεταφοράς των τουριστών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δε νοείται τουρισμός χωρίς σοβαρές αερομεταφορές. Η Aegean έχει δώσει δείγματα γραφής και πολύ σύντομα κατάφερε να γίνει μια μέγιστη εταιρεία, ένας εθνικός πρωταθλητής που συμβάλλει στην εικόνα της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News