default-image

Συνάντηση Μ. Διακάκη με φαρμακοποιούς

Κρήτη
Συνάντηση Μ. Διακάκη με φαρμακοποιούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.) συναντήθηκε την περασμένη Κυριακή 16 Νοεμβρίου η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την πλευρά του Φ.Σ.Η. επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φαρμακοποιών στην περιοχή του Ηρακλείου, «ως αποτέλεσμα της εντελώς λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του φαρμάκου». Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σχετικά με το θέμα.

Από τη μεριά της βουλευτού επισημάνθηκε ότι «η απαράδεκτη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια κατ' εντολήν των δανειστών και της τρόικας και εκτελεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει σωρεύσει σειρά προβλημάτων τόσο στον κλάδο των φαρμακοποιών όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, που απαιτεί ορθολογικές ρυθμίσεις και όχι απορρύθμιση στην υγεία και στο φάρμακο ειδικότερα».

Η βουλευτής δεσμεύτηκε στα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ανάδειξη των προβλημάτων φαρμακοποιών και ασθενών.

Για άλλη μια φορά τονίστηκε από την πλευρά της βουλευτού ότι ο τομέας της υγείας συνολικά για το ΣΥΡΙΖΑ «δεν αποτελεί μια περιττή δαπάνη για μια υγιή οικονομία, αλλά αντίθετα οι κοινωνικά και επιστημονικά αποδεκτές λύσεις είναι αυτές που πρέπει να προταθούν και να δώσουν ένα τέλος στο μνημονιακό εφιάλτη της αποδόμησης της υγείας και του φαρμάκου συνολικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News