default-image

Εξωγήινα... καρπούζια

Κρήτη
Εξωγήινα... καρπούζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά στη θέα ενός ανεξήγητου φαινομένου βρέθηκε προ μερικών μηνών ο Ηρακλειώτης παραγωγός κ. Χρόνης Πασπαράκης. Εκεί που πήγαινε να δει το μποστάνι του, ήρθε αντιμέτωπος με τα καρπούζια που όμοιά τους δεν έχει ποτέ κανείς ξαναδεί. Δυο καρπούζια των οποίων η επιφάνεια είναι λεία και πεντακάθαρη, όμως στο κέντρο τους έχουν αποτυπωθεί σχήματα που παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικά σχέδια... ή θα μπορούσε κανείς να πει σε εξωγήινα σήματα...

Πρόκειται, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, για σχηματισμούς οι οποίοι είναι ανεξήγητο πώς δημιουργήθηκαν, αφού τα καρπούζια δεν ακουμπούσαν σε κάποιο αντικείμενο που να φέρει το αντίστοιχο σχέδιο όταν μεγάλωναν. Έτσι μάλλον το σχήματα αποτυπώθηκαν στην επιφάνειά τους όσο ο καρπός βρισκόταν ακόμα μέσα στη γη... άγνωστο πώς!

Όπως μας λέει εμφανώς συγκλονισμένος ο κ. Πασπαράκης, καλλιεργεί καιρό καρπούζια, όμως ποτέ δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα δείχνοντας το περίεργο αυτό δημιούργημα της φύσης σε άλλους παραγωγούς, όπως μας είπε, έμειναν όλοι άφωνοι και όπως του δήλωσαν δεν έχουν ξανασυναντήσει ουδέποτε στο παρελθόν κάτι ανάλογο... Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και σπάνιο.

«Τα είδα εντελώς τυχαία στο μποστάνι μου. Μόλις τα έπιασα στα χέρια μου, παραξενεύτηκα. Κανείς δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Ένας παραγωγός στον Καναδά μου είπε πως ουδέποτε έχει συναντήσει τέτοιο πράγμα. Επιβεβαιωμένα σας λέω πως τα καρπούζια αυτά δεν άγγιζαν σε τίποτε επάνω. Τα έβγαλα έτσι από το χώμα. Όσοι τα είδαν έπεσαν από τα σύννεφα, έμειναν άφωνοι. Είναι κάτι το ανεξήγητο. Φυσικό φαινόμενο, πιστεύω», μας λέει ο κ. Χρόνης Πασπαράκης, περιγράφοντας το πώς ένιωσε όταν είδε τα ξεχωριστά αυτά και άξια ενδιαφέροντος σχήματα.

Από τη στιγμή που τα έκοψε από το μποστάνι του, όπως μας είπε, φιγουράρουν πάνω στον πάγκο που στήνει σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, με φρούτα, και δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από εκεί. «Δεν πρόκειται να τα πουλήσω. Θα τα έχω εκεί να τα θαυμάζω και να τα δείχνω στον κόσμο. Αν ωστόσο ενδιαφέρεται κανείς επιστήμονας να το ερευνήσει και να εξηγήσει το γεγονός... ευχαρίστως», καταλήγει.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News