Ειδήσεις

Δύο πορείες και μικροένταση στο κέντρο του Ηρακλείου

Με μικροεντάσεις συνοδεύτηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, μέλη του αντιεξουσιαστικού μπλοκ επιτέθηκαν τόσο φραστικά,  όσο με λέιζερ, μπουκάλια και πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στην είσοδο της οδού 1866 όσο και στην κάθοδο της Έβανς, χωρίς ωστόσο τα "πυρομαχικά" να βρουν το στόχο τους. Ωστόσο οι αστυνομικοί τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας και δε δόθηκε συνέχεια στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε για λίγο.

Δύο χωριστές πορείες στο Ηράκλειο

Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και οι Εκπαιδευτικοί Φορείς είχε ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Εργαζόμενοι συνταξιούχοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στη πορεία. Οι διαδηλωτές πέρασαν από την οδό Καλοκαιρινού, την Αγίου Μηνά και την πλατεία Κορνάρου, όπου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, βρέθηκε πιο κοντά στις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησε η μικροένταση που έληξε γρήγορα και η πορεία κατέληξε και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας.  

Δυναμικό παρών από το ΠΑΜΕ στα Λιοντάρια

Παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη και η εκδήλωση του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μπροστά από το χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες,αφιερωμένες στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Την ώρα που η πρώτη πορεία περνούσε από το Σταυρό της πόλης ξεκινούσε και η πορεία του ΠΑΜΕ. Μέλη του Μετώπου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων που συμμετείχαν, ακολούθησαν την ίδια διαδρομή.

Βασικό χαρακτηριστικό και στις δύο εκδηλώσεις ήταν η συμμετοχή του κόσμου, που κρίνεται ικανοποιητική.

 

 

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια