default-image

Αποφασισμένη η Ε.Ε. να εντείνει τη μάχη ενάντια στο Ι.Κ.

Κόσμος
Αποφασισμένη η Ε.Ε. να εντείνει τη μάχη ενάντια στο Ι.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένη δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετά τον αποκεφαλισμό ενός ακόμη Αμερικανού ομήρου, του Πίτερ Κάσινγκ. «Έχουμε απόλυτα δεσμευτεί στην καταπολέμηση της απειλής την οποία θέτει το Ι.Κ. και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας», διαβεβαίωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. κ. Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η ωμή δολοφονία του Αμερικανού εργαζομένου σε ανθρωπιστική οργάνωση Πίτερ Κάσινγκ και Σύρων στρατιωτών συνιστά νέο δείγμα της αποφασιστικότητας του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσει το πρόγραμμά του της τρομοκρατίας», σημείωσε σε ανακοίνωση η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι. «Όλοι οι δράστες των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Η Ε.Ε. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.

«Έχουμε απόλυτα δεσμευτεί στην καταπολέμηση της απειλής την οποία θέτει το Ι.Κ. και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας», διαβεβαίωσε η κ. Μογκερίνι. Η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Αμερικανό όμηρο Πίτερ Κάσινγκ, πράξη που χαρακτηρίστηκε «απόλυτο κακό» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πίτερ Κάσινγκ αποκεφαλίστηκε σε αντίποινα για την αποστολή Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ. Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες, το Ι.Κ. ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την εκτέλεση με αποκεφαλισμό τουλάχιστον 18 Σύρων στρατιωτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News