Ειδήσεις

Συνάντηση Αρναουτάκη-Αυγενάκη για θέματα υποδομών

Μια συνάντηση στην οποία τέθηκαν "επί τάπητος" μια σειρά από θέματα υποδομών της Κρήτης έγινε το Σάββατο μεταξύ του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Στ. Αρναουτάκης τον κ. Λ. Αυγενάκη, προχωρούν τα έργα συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση φωτισμού, την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα 27 χλμ. και τις διαγραμμίσεις, έργα 10 εκατ. €. Η συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης και του βουλευτή Ηρακλείου για τα έργα συντήρησης έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και πλέον υλοποιείται, ενώ επιπλέον δρομολογείται και το θέμα επανακαθορισμού των ορίων ταχύτητας, ζήτημα για το οποίο Ηρακλειώτης βουλευτής έχει θίξει σε προηγούμενες παρεμβάσεις και συναντήσεις.

Ακόμη συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις που ετέθησαν από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η πρόταση χρηματοδότησης για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου υψηλών προδιαγραφών.

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το δρόμο "Ηράκλειο-Μεσαρά" και για τις συνδέσεις που πρέπει να υπάρξουν με τους παρακείμενους οικισμούς, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από τη δημοπράτηση του οδικού τμήματος "Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά" με 47 εκατ. € από το ΕΣΠΑ.

Έργα στον αερολιμένα "Νίκος Καζαντζάκης"

Οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Σταύρος Αρναουτάκης προετοιμάστηκαν για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα των έργων συντήρησης του αερολιμένα Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", μέχρι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Πολεοδομικού Σχεδίου του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, η δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου αφίξεων, που θα γίνει προς την πλευρά της λεωφόρου Ικάρου δίνοντας τη δυνατότητα στους 4 ιμάντες που εξυπηρετούν σήμερα να προστεθούν άλλοι 2, καθώς και η επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου αναχωρήσεων, τόσο προς τη βόρεια πλευρά του όσο και προς τη νότια, για το οποίο όμως υπάρχει μόνο μία προμελέτη και οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Λευτέρη Αυγενάκη για τη συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα για το θέμα του ΒΟΑΚ. Και οι δύο ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα πλέον και τα έργα του ΒΟΑΚ να ξεκινήσουν ταχύτατα.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης τόνισε μάλιστα ότι «αρκετά με τα τόσα χρόνια που πέρασαν, με τα τόσα χρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν, εθνικά και ευρωπαϊκά, κυρίως όμως με τις τόσες ζωές που χάθηκαν και που κινδυνεύουν να χαθούν εάν δε συνεργαστούμε και δε φέρουμε αποτελέσματα άμεσα».

Σχόλια