Ειδήσεις

"Άδικη" η κατανομή των θέσεων της κοινωφελούς στην Κρήτη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατανομή των θέσεων της κοινωφελούς εργασίας, αφού φαίνεται ότι έχουν πλήρως ανατραπεί τα "πληθυσμιακά κριτήρια" που υποτίθεται ότι ισχύουν απαρεγκλίτως.

Σε επίπεδο Κρήτης, ωφελημένος φέρεται ο νομός Λασιθίου, και για το λόγο αυτό άλλωστε οι δήμαρχοι όλης της Κρήτης τα "ρίχνουν" στον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο "δείχνουν" ως υπεύθυνο για την εύνοια στο νομό όπου εκλέγεται και το συνακόλουθο "ρίξιμο" των υπόλοιπων τριών νομών της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ν. Ηρακλείου.

Ορισμένοι δήμαρχοι σε ιδιωτικές συζητήσεις τους δε διστάζουν να πουν ότι «επανήλθαμε στην εποχή των κομματαρχών», μιλώντας για την εύνοια συγκεκριμένων δήμων σε βάρος άλλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ηράκλειο, που έχει σχεδόν 180.000 δημότες, έχει μόλις 310 θέσεις στο πρόγραμμα, ενώ βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 100 ακόμη, όπως σημείωσε σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που τόνισε ακόμη ότι στην κατανομή των θέσεων έχουν γίνει μεγάλες αδικίες και αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι, αφού ο Δήμος Ηρακλείου θα κάνει όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για να επανορθωθούν οι αδικίες.

Ανάλογες αντιδράσεις ετοιμάζονται και από τους υπόλοιπους αδικημένους δήμους και τα πράγματα αναμένεται να αποκτήσουν ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν αυτές οι αντιδράσεις λάβουν συγκεκριμένη μορφή.

Σχόλια