default-image

Στο "δρόμο" η οικογένεια με τα τρία παιδιά

Κρήτη
Στο "δρόμο" η οικογένεια με τα τρία παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια και με τους δύο γονείς άνεργους και τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ένα βρέφος μόλις 12 μηνών, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί το neakriti.gr, βρέθηκε τελικά στο δρόμο.

Ο Σωτήρης, 47 ετών, έχει συμπληρώσει ήδη τρία χρόνια άνεργος και με τη σύντροφό του, Κατερίνα, έχουν ένα μωράκι που μόλις έκλεισε ένα χρόνο ζωής. Κι όμως η οικογένεια με το μωρό βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατάσταση που ουδείς θέλει να βιώσει: έπρεπε να εκκενώσει το σπίτι όπου κατοικεί στην περιοχή του Κατσαμπά και κυριολεκτικά μείνει στους πέντε δρόμους.

Το ζευγάρι απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Στην απελπισία τους απευθύνθηκαν ακόμη και στο Κέντρο Αστέγων, ωστόσο κι εκεί δε βρήκαν άκρη: αφενός δεν υπήρχε χώρος για να τους φιλοξενήσει, αφετέρου, ακόμη κι αν υπήρχε χώρος, η φιλοξενία ενός μωρού μόλις ενός έτους δεν... προβλέπεται.

«Θα βρεθούμε στο δρόμο με το μωρό. Δεν έχω δουλειά, ζητάω από όποιον μπορεί να μας δώσει μια προσωρινή έστω λύση, για το μωρό περισσότερο, όχι για τίποτε άλλο», είχε πει στο neakriti.gr ο Σωτήρης, με όσα αποθέματα κουράγιου του έχουν μείνει.

Τελικά η οικογένεια φιλοξενείται προσωρινά στα γραφεία της ομάδας Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης.

Χρωστούν τρία ενοίκια

Το ζευγάρι χρωστά τρία ενοίκια - πλήρωνε 230 ευρώ για το σπίτι που νοικιάζει στον Κατσαμπά - αλλά δεν υπάρχει δουλειά και δε βρίσκεται τρόπος να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τούς έδωσε εντολή έξωσης.

Έκκληση για δουλειά

Ο Σωτήρης εργαζόταν παλιότερα σε διάφορες δουλειές. Από τις τελευταίες του σταθερές εργασίες ήταν αυτή του υπάλληλου σε εταιρεία security, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε ανοίξει μια επιχείρηση, η οποία όμως δεν πήγε καλά και έκλεισε.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα Αλληλεγγύης στην Αλικαρνασσό και στο τηλέφωνο 2810/280.147.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News