Ειδήσεις

Συνεδριάζουν οι μαθητές για το μέλλον των καταλήψεων

Μειώθηκαν χθες κατά πολύ και έπεσαν κάτω από τις 20 οι καταλήψεις σχολικών κτηρίων σε ολόκληρη την Κρήτη. Το συντονιστικό των μαθητών δεν αποδέχεται τον όρο "εκτόνωση", καθώς η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μια από εκείνες κατά τις οποίες υπήρχε επίσημο κάλεσμα σε κινητοποίηση, αλλά μια ημέρα κατά την οποία το κάθε σχολείο λειτούργησε αυτοβούλως...

Το συντονιστικό πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα Σάββατο στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφασιστούν η στάση των μαθητών και η εξέλιξη των καταλήψεων, από την Τρίτη πια, καθώς τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου τα σχολεία εορτάζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να μην κάνουν μάθημα ούτως ή άλλως.

Από την Τρίτη, λοιπόν, αναμένεται να διαπιστωθεί τι θα γίνει με τις καταλήψεις στο Ηράκλειο. Ως γνωστό, οι μαθητές διεκδικούν την κατάργηση του "νέου λυκείου" και την τράπεζα των θεμάτων, καθώς θεωρούν ότι αυξάνει τις απαιτήσεις από τους μαθητές, οξύνει την παραπαιδεία και οδηγεί πολλούς εφήβους εκτός γενικού λυκείου.

Η τράπεζα των θεμάτων εφαρμόστηκε για πρώτη χρονιά πέρυσι στην Α' λυκείου, φέτος θα εφαρμοστεί και στη Β' τάξη, ενώ του χρόνου, οπότε και θα έχει υλοποιηθεί και στη Γ' λυκείου, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για πλήρη εφαρμογή.

Αυτή η πλήρης εφαρμογή προβλέπει ότι οι μαθητές που θα φοιτούν του χρόνου στη Γ' λυκείου θα έχουν ένα διαφορετικό σύστημα πρόσβασης στο πανεπιστήμιο. Εκτός από τις πανελλαδικές, για το βαθμό πρόσβασής τους θα συνυπολογίζεται και η βαθμολογία τους στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' και της Β' λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου θα γίνει συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πραγματοποιεί γενική συνέλευση την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο.

Σχόλια