Ειδήσεις

Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αν και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια στις εγκαταστάσεις επί της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου και παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα έχει σταθερά αυξητική τάση, το Μουσείο με βάση το σχεδιασμό του έχει ολοκληρωθεί μόλις στο ένα τρίτο του!

Το Μουσείο έχει κερδίσει τα εύσημα από το κοινό, που το τιμά με την παρουσία του, ωστόσο η επισκεψιμότητα δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να είναι, καθώς το ίδρυμα είναι σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας αφού δεν ολοκληρώνεται!

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο διευθυντής του Μουσείου με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους διερευνήθηκαν μια σειρά από τρόποι για τη στήριξη του Μουσείου, που όπως τόνισε ο κ. Μυλωνάς, αν δεν ολοκληρωθεί στο σύνολό του, δε θα μπορέσει ποτέ να έχει και την επιθυμητή επισκεψιμότητα.

Σε ένα από τα στολίδια του Ηρακλείου προβλέψεις για σύνδεση με το αποχετευτικό δεν έχουν γίνει, με αποτέλεσμα μέρος του Μουσείου να εξακολουθεί επτά χρόνια μετά να παραμένει κλειστό, ενώ σχεδόν οργή προκαλεί το γεγονός ότι κάθε φορά που ο βροχερός καιρός δοκιμάζει τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς χώροι του Μουσείου μετατρέπονται σε λίμνες.

Στη σημερινή συνάντηση επισημάνθηκαν τα προβλήματα ενώ διερευνήθηκε και η δυνατότητα να μπει η ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται σε ένα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Σχόλια