default-image

55 εκατ. το χρόνο για τους πολύ φτωχούς σε όλη την Ελλάδα

Κρήτη
55 εκατ. το χρόνο για τους πολύ φτωχούς σε όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης για τους περισσότερο άτυχους της κοινωνίας μας, τους εντελώς άπορους, υπόσχεται να εξασφαλίσει το νέο πρόγραμμα που συζήτησε σήμερα Παρασκευή στο Ηράκλειο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το νέο πρόγραμμα υλοποιείται με ευρωπαϊκός πόρους, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 330 εκατ. ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια. Βεβαίως πρόκειται για ιδιαίτερα "αναιμικούς" πόρους, αφού μιλάμε για 55 εκατ. το χρόνο για ολόκληρη την Ελλάδα, την ώρα που οι άποροι πλέον φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.

Πάντως έστω κι αυτά τα ελάχιστα χρήματα θα γίνει προσπάθεια να τύχουν της δέουσας εκμετάλλευσης, ώστε να προσφερθεί έστω κάποιου είδους ανακούφιση στους πλέον άτυχους της κοινωνίας μας.

Ο κ. Κεγκέρολγου ανακοίνωσε ότι η διαχείριση του 30% αυτών των χρημάτων θα γίνεται μέσα από κοινωνικές συμπράξεις και η πρώτη πράξη για τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινωνικής σύμπραξης στην Κρήτη ήταν η σημερινή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, που συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σύμπραξη αυτή θα συμμετάσχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, η Εκκλησία και κατά τόπους φορείς και η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του έτους, αφού το πρόγραμμα θα αρχίσει να "τρέχει" μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δωρεάν τροφίμων, παιδικών ειδών, ρούχων κ.λπ. Βεβαίως, όπως σημειώσαμε, το ποσό είναι... σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, αλλά κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News