default-image

Καλά νέα για τους απολυμένους των Sprider Stores

Κρήτη
Καλά νέα για τους απολυμένους των Sprider Stores

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους εκατοντάδες απολυμένους των Sprider Stores, μεταξύ αυτών και των 30 υπαλλήλων της εταιρείας στην Κρήτη, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα για οικονομική βοήθεια που είχαν ζητήσει από την Ε.Ε. Αναλυτικότερα, η ελληνική αίτηση εγκρίθηκε με 573 ψήφους υπέρ, 75 κατά και 15 αποχές.

Οι απολυμένοι της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα και της εταιρείας κατασκευής κοσμημάτων Andersen Ireland Limited στην Ιρλανδία θα λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μια νέα θέση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική. Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους λόγω των αλλαγών που επιφέρουν στην αγορά η παγκοσμιοποίηση και η οικονομική κρίση. Μεταξύ 2014 και 2020 το ετήσιο ανώτατο όριο χρηματοδότησης από το ταμείο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Οι απολυμένοι λαμβάνουν διαφόρων ειδών ενισχύσεις, όπως στήριξη για να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση, βοήθεια στην εύρεση απασχόλησης, παροχή συμβουλών και επανεκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News