default-image

"Να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για τη βία"

Ποδόσφαιρο
"Να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για τη βία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, φιλοξενήθηκε στη χθεσινή αθλητική εκπομπή του Ράδιο 98,4 και αναφέρθηκε στο συνέδριο κατά της βίας, που διοργανώνει η ΕΠΣΗ και στο οποίο θα είναι ομιλητής.

Τόνισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια καταπληκτική πρωτοβουλία, ωστόσο πρόσθεσε πως το φαινόμενο θα παταχθεί εφόσον παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα.

"Είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία. Συνέδρια, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, πολύ δύσκολα γίνονται. Είναι το δεύτερο που θυμάμαι από το 1982, που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Το θέμα, δυστυχώς, είναι πως η αφορμή γι' αυτή την πρωτοβουλία είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, που βύθισε στο πένθος όλους τους φιλάθλους, όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Το φαινόμενο της βίας θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα, που θα ταρακουνήσουν τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Δε θα μπω στην κοινωνιολογική ανάλυση του φαινομένου, γιατί δεν είμαι ειδικός, ούτε θέλω να τον κάνω.

Το θέμα είναι οι πρακτικές λύσεις, που δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Αυτό θ' αναπτύξω. Θ' αναφερθώ και στο κομμάτι της διαιτησίας. Θ' αναφερθώ για ό,τι είναι σωστό να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαγκάτσης, ο οποίος στη συνέχεια άφησε τις αιχμές του για τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΠΟ την υπόθεση του Ηροδότου και είπε: "Εκδικάστηκε η υπόθεση και τότε θεωρήθηκε σωστό ότι πρέπει να συσταθεί η επιτροπή, γιατί συνέβη το μοιραίο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ή αποφασίζουμε ευθύς εξαρχής ότι το περιστατικό είναι τέτοιο που πρέπει να κάνουμε επιτροπή και να μην επιληφθεί κανένας άλλος, όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ, κατ' εμένα εσφαλμένα. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η διάταξη.

Τα πειθαρχικά όργανα είναι αρμόδια. Τι θα πει είναι υψηλής επικινδυνότητάς ή βαριάς δυσφήμησης του αθλήματος; Δεν καταλαβαίνω γιατί το Δ.Σ. της ΕΠΟ πρέπει ν' αποφασίζει για πειθαρχικού χαρακτήρα θέματα, έστω και βαρύτατης μορφής. Δεν έχουν γνώση του περιεχομένου του φακέλου όλα τα μέλη του Συμβουλίου - δε θα μπορούσαν άλλωστε - αλλά πιστεύω πως τα πειθαρχικά όργανα γι' αυτό είναι. Για να επιλαμβάνονται παντός είδους πειθαρχικές υποθέσεις.

Θεωρώ ότι η τιμωρία ήταν μια απόφαση όχι βασισμένη στη λογική, ήταν μια απόφαση που ήθελε να καταδείξει πως πολεμάμε το φαινόμενο της βίας. Αυτά είναι - αν θέλετε - μέτρα αποσπασματικά. Αν δε γίνει κάτι στη βάση του πράγματος, σε συνεργασία Πολιτείας, Ομοσπονδίας και Διοργανωτριών, δεν πρόκειται να παταχθεί το φαινόμενο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News