default-image

Ποιότητα, απόδοση και τιμή φέτος το κρητικό ελαιόλαδο

Ποιότητα, απόδοση και τιμή φέτος το κρητικό ελαιόλαδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμόγελα στους ελαιοπαραγωγούς επιφυλάσσει η φετινή παραγωγή ελαιολάδου που ανακάμπτει εντυπωσιακά σε ποιότητα και τιμή που έφτασε στα 3 ευρώ.

Το "χρυσάφι" της Κρήτης συνεχίζει την ανοδική του πορεία και έφτασε επίσημα στην τιμή των 3 ευρώ, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο δρ Νίκος Μιχελάκης, εκτελ. διευθυντής του ΣΕΔΗΚ στο rethemnos.gr.

Την ίδια ώρα η ποιότητα του φετινού ελαιολάδου δείχνει να ικανοποιεί τις προσδοκίες των παραγωγών όπως φαίνεται και από τη σοδειά που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο και συνεχίστηκε αρχές Νοεμβρίου στο Κολυμπάρι Χανίων αλλά και στο Μπράχιμο Ρεθύμνου.

Οι αποδόσεις του καρπού σε λάδι κυμαίνονται στα 5/1 περίπου και θεωρούνται αρκετά καλές για αρχή της περιόδου. Οι οξύτητες κυμαίνονται από 0,3 έως 0,6 βαθμούς με μέσο όρο 0,5.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του Σ.Ε.ΔΗ.Κ, οι τιμές για τους 0,3 βαθμούς έφτασαν στα 3 ευρώ από την "Κολυμπάρι Α.Ε." και την "Ανώσκελη ΑΒΕΕ" για τα Χανιά και για την Πελοπόννησο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας-Κωνσταντόπουλος Α.Ε. Σε άλλες επιχειρήσεις οι τιμές κυμάνθηκαν από 2,70 έως 2,90 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News