default-image

Η "Ανατολή" της Βικτόρια Χίσλοπ στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Η "Ανατολή" της Βικτόρια Χίσλοπ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο "Ανατολή" επιστρέφει το Σάββατο η Βικτόρια Χίσλοπ. Η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το Νησί", το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία και αποτέλεσε το σενάριο για μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, επιστρέφει με το νέο της έργο "Η Ανατολή", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διόπτρα".

Η παρουσίαση θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο, στο κινηματοθέατρο Rex, στις 8 το βράδυ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα τιμήσει τη Βικτόρια Χίσλοπ ανακηρύσσοντάς την επίτιμη δημότη. Τη βραδιά θα συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννάκη και την παρουσίαση του βιβλίου επιμελείται η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Η Βικτόρια Χίσλοπ πιάνει το νήμα της Ιστορίας και πλέκει τις δικές της ιστορίες με έρωτες, πάθη και αγωνίες. Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της φέρνει θέματα στην επικαιρότητα και ανοίγει συζητήσεις για ζητήματα άλλοτε "καυτά" και άλλοτε ξεχασμένα. Δεν αντιστέκεται στη δύναμη της Σειρήνας που την παρασύρει στα νερά της, στη Μεσόγειο, η οποία κι αυτή τη φορά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστικό πεδίο δράσης.

Ο καμβάς πάνω στον οποίο κεντά την υπόθεση είναι η Κύπρος πριν και μετά την τουρκική εισβολή. Ήρωές της οι οικογένειες Γεωργίου και Οζκάν, που επέλεξαν να ζήσουν στην Αμμόχωστο του 1972, για να αποφύγουν τις βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούσαν σε άλλα μέρη του νησιού. Πίσω όμως από την επιφανειακή ευμάρεια και τη χλιδή στο πολυτελές μεσογειακό θέρετρο, η ένταση ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δε θα μπορέσει να κρυφτεί, και η τουρκική εισβολή θα ανατρέψει τα πάντα. Το όνειρο θα γίνει εφιάλτης, οι πρόσφυγες θα φτάσουν τους 40.000 και την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου θα στοιχειώσουν οι δύο οικογένειες που θα μείνουν πίσω.

Για όλα αυτά η Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία έχει δει τα βιβλία της να μεταφράζονται σε 30 γλώσσες, θα μιλήσει στο βιβλιόφιλο κοινό που θα θελήσει να τη γνωρίσει από κοντά, με αφορμή το νέο της βιβλίο "Η Ανατολή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News