Ειδήσεις

Οικογένεια με παιδί 12 μηνών μένει στο δρόμο

Μια οικογένεια και με τους δύο γονείς άνεργους και τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι βρέφος μόλις 12 μηνών, βρίσκεται ένα βήμα από το να βρεθεί στο δρόμο.

Ο Σπύρος, 47 ετών, έχει συμπληρώσει ήδη τρία χρόνια άνεργος και με τη σύντροφό του, Κατερίνα, έχουν ένα μωράκι που μόλις έκλεισε ένα χρόνο ζωής. Και όμως η οικογένεια με το μωρό βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που ουδείς θέλει να βιώσει: Θα πρέπει σήμερα να εκκενώσουν το σπίτι όπου κατοικούν στην περιοχή του Κατσαμπά και κυριολεκτικά μένουν στους "πέντε δρόμους".

Το ζευγάρι απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Στην απελπισία τους απευθύνθηκαν ακόμη και στο Κέντρο Αστέγων, ωστόσο κι εκεί δε βρήκαν άκρη: Αφενός δεν υπήρχε χώρος για να τους φιλοξενήσει, αφετέρου, ακόμη κι αν υπήρχε χώρος, η φιλοξενία ενός μωρού μόλις ενός έτους δεν... προβλέπεται.

«Θα βρεθούμε στο δρόμο, με το μωρό. Δεν έχω δουλειά - ζητάω από όποιον μπορεί να μας δώσει μια προσωρινή έστω λύση, για το μωρό περισσότερο, όχι για τίποτε άλλο», λέει στο neakriti.gr ο Σπύρος, με όσα αποθέματα κουράγιου του έχουν μείνει.

Ο πατέρας προσπαθεί να βρει μια λύση για την οικογένειά του και απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο. Μαζί με το ζευγάρι και το βρέφος ζουν και τα δύο παιδιά της Κατερίνας από προηγούμενο γάμο, ένα αγόρι 13 ετών και ένας 27χρονος. Η 43χρονη μητέρα βιώνει την απελπισία της πλήρους ανέχειας και προσπαθεί να βρει μια λύση μαζί με το σύντροφό της.

Το ζευγάρι χρωστά τρία ενοίκια - πλήρωνε 230 ευρώ για το σπίτι που νοικιάζει στον Κατσαμπά - αλλά δεν υπάρχει δουλειά και δε βρίσκεται τρόπος να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους έδωσε εντολή έξωσης.

Ο Σπύρος εργαζόταν παλιότερα σε διάφορες δουλειές. Από τις τελευταίες του σταθερές εργασίες ήταν αυτή του υπάλληλου σε εταιρεία security, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε ανοίξει μια επιχείρηση, η οποία όμως δεν πήγε καλά και έκλεισε.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια