default-image

Μ.Κουμαντάκης: Είτε ανίκανοι είναι είτε εξυπηρετούν συμφέροντα (Ηχητικό)

Οικονομία
Μ.Κουμαντάκης: Είτε ανίκανοι είναι είτε εξυπηρετούν συμφέροντα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι έμποροι της χώρας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο εξαιτίας του νέου «Κώδικα Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες» που εξέδωσε.

Ο νέος κώδικας προβλέπει την απελευθέρωση των προσφορών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι του 50% των εμπορευμάτων που διαθέτει ένα κατάστημα.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι «για άλλη μια φορά επικράτησε η λογική των εκπροσώπων των ολιγοπωλιακών συμφερόντων» και προσθέτει πως «ο Κώδικας Δεοντολογίας που συμφωνήθηκε και προτάθηκε ως αποτέλεσμα διαλόγου φορέων της αγοράς και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, δεν έγινε ποτέ υπουργική απόφαση.

Οι βελτιωτικές αλλαγές που θα μπορούσαν με οριζόντια ισχύ και σκοπό να μην παραπλανούν ή να μην προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή ξαφνικά περιορίστηκαν στο ελάχιστο».

''Είτε ανίκανοι είναι είτε εξυπηρετούν συμφέροντα'', είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο οικονομολόγος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, προσθέτοντας ότι σήμερα οι υπουργοί αντί του σχεδιασμού της Ανάπτυξης απλά διεκπεραιώνουν εντολές των τροικανών που ωστόσο καμία επαφή δεν έχουν με την πραγματικότητα και την κατάσταση της αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News