Ειδήσεις

Λ. Μάρκου: "Δε μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω" (Ηχητικό)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους είναι οι μαθητές του νομού Ηρακλείου, που καλούν σε μαθητική πορεία αύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο Νέο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόζεται φέτος και στη Β' Λυκείου, τις ελλείψεις σε καθηγητές και τις κακές κτιριακές υποδομές σε πολλές περιπτώσεις.

Δίπλα στους μαθητές και η ΕΛΜΕ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που παράλληλα για τη διευκόλυνσή τους κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου. Ίδια η απόφαση και των καθηγητών στα Χανιά.

«Δε μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω γιατί η εκπαίδευση πάει πίσω. Στα εργασιακά μας επανέρχεται η δουλεία. Το υπουργείο δαπανά την ίδια ώρα χιλιάδες ευρώ για διάφορες δράσεις και σπαταλά τα χρήματα που έχει και έπρεπε να δώσει για να καλύψει τα κενά», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και κοινή συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και 15μελών συμβουλίων, προκειμένου από κοινού να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δωρεάν παιδείας προς όλους.

Σχόλια