Ειδήσεις

Δ. Καζάκης: "Μας πάνε για πόλεμο;"

«Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι φανερό ότι ζούμε μια ιδιαίτερη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας, που ευνοεί η πολιτική κατευνασμού και ενδοτισμού των κυβερνώντων Ελλάδας και Κύπρου. Πού θα καταλήξει; Πολύ φοβόμαστε ότι εγκυμονείται πολεμικό επεισόδιο στον ελλαδικό χώρο από μεριάς της Τουρκίας», αναφέρει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Όπως γράφει και το προσωπικό του ιστολόγιο, «ο ξένος παράγοντας ήδη νίπτει τας χείρας του, συστήνοντας "αυτοσυγκράτηση" και "συνομιλίες". Ιδανικές οι συνθήκες για να εξάγει ο Ερντογάν την κρίση του εναντίον του πιο εύκολου αντιπάλου στην περιοχή, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρώτα είχαμε το ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός"», προσθέτει, «το οποίο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά εισήλθε στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ποια ήταν η αντίδραση της κυπριακής και ελληνικής πλευράς. Ουσιαστικά καμία. Μόνο χλιαρές δηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς καμιά διπλωματική και στρατιωτική κίνηση ανάλογη με τη σοβαρότητα του θέματος».

Σχόλια