default-image

Ακροβατικά με F-16 στον ουρανό του Ηρακλείου (photos)

Κρήτη
Ακροβατικά με F-16 στον ουρανό του Ηρακλείου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εξαιρετικά εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη, που καθήλωσε χιλιάδες Ηρακλειώτες, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο του Ηρακλείου, τον Άγιο Μηνά.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού περιελάμβαναν την καθιερωμένη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, με τη συμμετοχή Σεβασμιότατων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνος του εορταζομένου Αγίου, μέσω των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, πλατείας Αρκαδίου, 1821, πλατείας Νικηφόρου Φωκά, λεωφόρου Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά.

Και στην ιδιαίτερη "νότα" του φετινού εορτασμού, ένα αεροσκάφος τύπου F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας "Ζευς", με χειριστή το σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης εντυπωσιακή ολιγόλεπτη επίδειξη στην παραλία του Ηρακλείου, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα των Ηρακλειωτών.

Τα ακροβατικά του αεροσκάφους - που είναι το "καμάρι" της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας - εντυπωσίασαν τους Ηρακλειώτες που είχαν συγκεντρωθεί. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν με ανοιχτό το στόμα τις χαμηλές πτήσεις και τα ακροβατικά του σμηναγού Ανδρουλάκη πάνω από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Από νωρίς στην περιοχή του Καράβολα, που ήταν το κυρίως "θέατρο" της επίδειξης, είχε μαζευτεί πλήθος Ηρακλειωτών, που θέλησαν να πιάσουν "πρώτο τραπέζι" για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή επίδειξη.

Παρόντες ήταν και τα μέλη της "Ζευς" και άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που εξηγούσαν στους Ηρακλειώτες τις λεπτομέρειες της επίδειξης που ακολουθούσε.

Ο σμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης είναι ένας από τους πιο έμπειρους και ταλαντούχους πιλότους της Π.Α. και για το λόγο αυτό άλλωστε είναι εκείνος που πραγματοποίησε την επίδειξη.

Το συντονισμό της εναέριας επίδειξης είχε ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης, που ήταν επίσης παρών στον Καράβολα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News