default-image

Επίθεση από Ελβετούς νεοναζί σε Έλληνες φοιτητές

Κόσμος
Επίθεση από Ελβετούς νεοναζί σε Έλληνες φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης καταγγέλλει μέσα από την ιστοσελίδα του το περιστατικό σημειώνοντας ότι οι Ελβετοί νεοναζί έκαναν αναφορές στην ελληνική Χρυσή Αυγή κι εξυμνούσαν τον Χίτλερ. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η επίθεση έγινε αρχικά μέσα σε τραμ σε κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά συνεχίστηκε και έξω από αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο roadstory.gr, αφότου αναγνωρίσθηκαν ως Έλληνες, οι τέσσερις φοιτητές προκλήθηκαν από τους νεοναζί οι οποίοι άρχισαν να τους φωνάζουν «Golden Dawn», δηλαδή Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, όταν η παρέα έδειξε ότι διαφωνεί με την ΧΑ και την ιδεολογία της, οι Ελβετοί νεοναζί άρχισαν να λένε τραγούδια που εξυμνούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στους φοιτητές, χτυπώντας τους στο πρόσωπο! Μάλιστα, ένας από τους νεαρούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο μάτι.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα περιστατικό βίας με μόνο κίνητρο το μίσος. Μίσος εθνικιστικό και ρατσιστικό, μίσος πολιτικό», αναφέρει ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης, τονίζοντας ότι το περιστατικό «αναδεικνύει το πρόβλημα και τους κινδύνους της ανόδου του νεοναζισμού και της φασιστικής βίας στην εποχή μας, ακόμα και σε μια πόλη με χιλιάδες μεταναστών που προσφέρουν καθοριστικά στην παραγωγική της πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News