default-image

H Μέρκελ για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους

Κόσμος
H Μέρκελ για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επισημότητα γιορτάζεται στην Γερμανία, η 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον δήμαρχο της πόλης και τον διευθυντή του Μουσείου του Βερολίνου, άφησαν από ένα λουλούδι στο σημείο, όπου βρισκόταν το 155 χλμ. "τείχος της ντροπής".

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε "θαύμα" το γεγονός ότι το σύμβολο αυτό του Ψυχρού Πολέμου κατέρρευσε χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Η πτώση του Τείχους αποδεικνύει στον κόσμο ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Τίποτα δε χρειάζεται να μείνει ως έχει», δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τους  εορτασμούς για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Η Κ. Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου συνιστά ένα σημάδι ελπίδας για χώρες όπως «η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ» όπου «οι ελευθερίες απειλούνται ή καταπατούνται», δήλωσε κατά τη διάρεκεια μίας τελετής στο Μνημείο του Τείχους και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο, αυτό είναι το μήνυμα της πτώσης του Τείχους».

Το μήνυμα αυτό «απευθύνεται σε εμάς, εξίσου, όπως και σε άλλους στον κόσμο» συνέχισε η Μέρκελ που μεγάλωσε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ) και την εποχή εκείνη ήταν 35 ετών. «Και άλλα τείχη μπορούν να γκρεμιστούν, τα τείχη της δικτατορίας, της βίας, των ιδεολογιών, του μίσους» προσέθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News