default-image

Καζάνεμα στη Σφάκα Σητείας με συνοδεία κρητικής λύρας

Κρήτη
Καζάνεμα στη Σφάκα Σητείας με συνοδεία κρητικής λύρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ο βραβευμένος παραδοσιακός οικισμός "Κρήσσα Γειτονία" θα πραγματοποιήσει αυθεντικό κρητικό καζάνεμα στις εγκαταστάσεις του στο χωριό Σφάκα, της επαρχίας Σητείας, με σκοπό να προβάλει τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, με συνοδεία ζωντανής μουσικής και κρητικής λύρας! Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές από τις κυρίες του χωριού της Σφάκας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ της ίδια ημέρας. Στόχος είναι η αναβίωση των εθίμων και του παραδοσιακού τρόπου ζωής, για τον οποίο φημίζονται τα χωριά της Κρήτης.

Τα σπίτια της Σφάκας, χτισμένα από το 1800 ακόμη, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας την παραδοσιακή αισθητική τους και συνενώθηκαν δημιουργώντας το ξενοδοχείο, εστιατόριο και Spa "Kρήσσα Γειτονία".

Η "Κρήσσα Γειτονία" βραβεύεται επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από τον οργανισμό International Hotel Awards σε συνεργασία με το BloombergTelevision, κερδίζοντας πολλά βραβεία. Η μεγαλύτερη διάκριση είναι αυτή του βραβείου "Καλύτερο Νέο Μικρό Ξενοδοχείο της Ευρώπης".

Το ξενοδοχείο ανοίγει για πρώτη φορά φέτος τις πόρτες του για τη χειμερινή σεζόν! Στην "Κρήσσα Γειτονία" ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ζήσει την αυθεντική εμπειρία της ζωής σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28430/29.040 και 6979/112.482.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News