Ειδήσεις

Θ. Σταθάκης: Ζήτησε έργα οδικής ασφάλειας από τον υπουργό

Την επανέναρξη των εργασιών στον ισόπεδο κόμβο Δραπανιά και την προώθηση της μελέτης κατασκευής κόμβου στο Κολένι ζήτησε ο δήμαρχος Κισσάμου Θ. Σταθάκης από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, με θέμα τις υποδομές της Κρήτης και ιδιαίτερα το ΒΟΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Σταθάκης, συζητήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης του τμήματος του ΒΟΑΚ από το Καστέλι έως τα Χανιά ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, ζήτημα για το οποίο ο δήμαρχος Κισσάμου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του αναφορικά με το στρατηγικό σχεδιασμό και τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ανακατασκευή του οδικού άξονα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και χωρίς την επιβολή διοδίων.

Σε ό,τι αφορά θέματα της περιοχής Κισσάμου, ο κ. Σταθάκης ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να υπάρξει επίσπευση των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στο Δραπανιά, οι εργασίες του οποίου - αν και είχαν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου - έχουν σήμερα σταματήσει από την ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου αυτός να αποδοθεί στην κυκλοφορία και να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δύο πολύ σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια στην Κίσσαμο όπως αυτό της μελέτης κατασκευής κόμβου στην περιοχή Κολένι και της σύνδεσης των παράλληλων οδών του ΒΟΑΚ με την πόλη της Κισσάμου, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα το θέμα της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στα όρια του δήμου.

Για τα παραπάνω μάλιστα θέματα ο κ. Σταθάκης επέδωσε στον κ. Χρυσοχοΐδη και σχετική επιστολή, το αναλυτικό περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Με αφορμή την επίσκεψή σας στην Κρήτη και τη συνάντηση φορέων για τις υποδομές του νησιού, θα ήθελα να σας επισημάνω την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. περίπου από την Κίσσαμο, οι εργασίες του οποίου - αν και είχαν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου - έχουν σήμερα σταματήσει από την ανάδοχο εταιρεία.

Το γεγονός αυτό, ως είναι φυσικό, προκαλεί καθημερινά αρκετές διαμαρτυρίες από οδηγούς και κατοίκους της περιοχής καθώς στο εν λόγω οδικό τμήμα έχουν καταγραφεί αρκετά τροχαία ατυχήματα και ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια.

Με δεδομένο ότι η σύμβαση της εργολαβίας κατασκευής του εν λόγω κόμβου - η οποία εντάσσεται στο έργο "Ολοκλήρωση Β' φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς-Κολυμπάρι-Καστέλι" με χρηματοδότηση από το Ε.Π. "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας" - υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2013, με το συμβατικό χρόνος ολοκλήρωσης του συνολικού έργου να ανέρχεται στους 18 μήνες (έχουν ήδη περάσει οι 14 μήνες), παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά προκειμένου αυτός να αποδοθεί στην κυκλοφορία και να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια.

Πέραν ωστόσο των παραπάνω, θα ήθελα να σας καταστήσω σαφές - όσον αφορά το τμήμα του ΒΟΑΚ που βρίσκεται στα όρια του δήμου Κισσάμου - την πολύ μεγάλη ανάγκη να προχωρήσουν επιτέλους δύο πολύ σημαντικά θέματα για την οδική ασφάλεια στην περιοχή όπως αυτό της μελέτης κατασκευής κόμβου στην περιοχή Κολένι και της σύνδεσης των παράλληλων οδών του ΒΟΑΚ με την πόλη της Κισσάμου, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα το θέμα της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στα όρια του δήμου μας.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία».

Σχόλια