default-image

Σόιμπλε: "Ολοκληρώστε τώρα τις μεταρρυθμίσεις"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Ολοκληρώστε τώρα τις μεταρρυθμίσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφό προς την Αθήνα, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόμπλε για ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ θέτει ως προϋπόθεση, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και τη "νέα φάση" της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ουσιαστικά ξεκαθαρίζει ότι συζήτηση για την επόμενη μέρα μετά το Μνημόνιο και τους όρους που θα τη συνοδεύουν, δεν μπορεί να ξεκινήσει, εάν προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόσει πλήρως τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους-δανειστές της.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε "κλειδί" για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, ζητώντας και αυτός την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στο τελεσίγραφό του προς την Αθήνα, ο έμπιστος της Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα, η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικά τμήματα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί» -κάτι που, όπως ανέφερε, είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Γι' αυτό απευθύναμε όλοι έκκληση στην Ελλάδα να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί κανείς πιθανώς να κάνει -ή να μην κάνει- μετά το τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News