default-image

Επικίνδυνος ισοβίτης στα χέρια της Ομάδας Ειδικών Αποστολών

Επικίνδυνος ισοβίτης στα χέρια της Ομάδας Ειδικών Αποστολών

Έναν επικίνδυνο ισοβίτη 37 ετών, που είχε σκοτώσει το 2003 μια γυναίκα στα Χανιά, συνέλαβαν οι Αρχές! Πρόκειται για ισοβίτη, δράστη της δολοφονίας της 50χρονης με καταγωγή από την Ουκρανία Ίνα Ταραντέι, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει και το 49χρονο σύντροφό της (που ήταν και συγγενής του φονιά) το 2003, στη συνοικία της Νέας Χώρας.

Τον επικίνδυνο κακοποιό συνέλαβαν μετά από μια καλά οργανωμένη επιχείρηση άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε απόκρημνη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του, στην Ανώπολη Σφακίων. Η επιχείρηση οργανώθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα, ώστε να προσεγγιστεί το σπίτι, στο οποίο ο ισοβίτης διέμενε το τελευταίο διάστημα, κάτι που γνώριζαν οι αστυνομικοί.

Έτσι, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, με πλήρη εξοπλισμό και αφού χρειάστηκε να περπατούν επί ώρες, έφτασαν μέχρι το σημείο που κρυβόταν για να τον συλλάβουν, κάτι που έκαναν με μια αστραπιαία επιχείρηση και πριν προλάβει να αντιδράσει.

Στο σπίτι του ο συλληφθείς είχε ένα ολόκληρο... οπλοστάσιο!  

Να σημειωθεί πως είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 18 έτη κάθειρξη πριν από λίγες ημέρες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, αλλά ως σήμερα ήταν φυγόποινος. Πρωτόδικα, είχε αθωωθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για τη σύλληψή του σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών αστυνομικών μονάδων. Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και κατάλληλα οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του δήμου Σφακίων και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των προαναφερομένων Υπηρεσιών.

Πέραν της απόφασης που εκκρεμούσε, σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για παράνομη κατοχή οπλών και ναρκωτικών, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο τύπου "Kalashnikov", καραμπίνα, τυφέκιο, τρία μαχαίρια, 207 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κάλυκας και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 22,3 γραμμαρίων.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αντώνης Νομικός - Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News