default-image

Τα θύματα της "Ασπίς" για ΣτΕ και αποφυλακίσεις (Ηχητικό)

Κρήτη
Τα θύματα της "Ασπίς" για ΣτΕ και αποφυλακίσεις (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ζημιωθέντες από την "Ασπίς" του Παύλου Ψωμιάδη, είναι μεν σε θετική κατεύθυνση, αφού ναι μεν υποστηρίζει πως την όλη ζημιά δε θα την πληρώσει το ελληνικό δημόσιο (παρότι αυτό ήταν ο βασικός υπαίτιος λόγω της πλημμελέστατης εποπτείας που ασκούσε) αλλά η ασφαλιστική αγορά μέσα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, το οποίο την περίοδο του "εγκλήματος" ούτε καν είχε ιδρυθεί, όμως τα κεφάλαια του μηχανισμού αυτού δεν επαρκούν για τα 250.000 θύματα της "Ασπίς" και το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να εγγυηθεί το δανεισμό του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, επισπεύδοντας παράλληλα τις διαδικασίες.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ζημιωθέντων από την "Ασπίς Πρόνοια", κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου. 'Όπως είπε πέραν αυτού, όμως, οι ασφαλισμένοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα... απίστευτα και όμως αληθινά της ελληνικής πραγματικότητας.

Πρώτον, το ότι θα αποζημιωθούν μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της "Ασπίς" και της Commercial. Πότε θα γίνει αυτή; Άλλοι εκτιμούν σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα και άλλοι σε οκτώ - δώδεκα χρόνια και όποιος ζει μέχρι τότε.

Η κ. Φωτοπούλου είπε επίσης ότι ανάμεσα στους 400 ομολογιούχους που θα πάρουν χρήματα από δεσμευμένα ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη,  συμφωνία με την οποία αποφυλακίζονται μέλη της οικογενείας, από την Κρήτη πρέπει να είναι 5-10 τέτοιο ομολογιούχοι. Το μεγάλο θέμα είναι για τους περίπου 25.000 ασφαλισμένους της "Ασπίς" στη Κρήτη που μαζί με τις οικογένειές τους αγγίζουν τους 90.000.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News